Hirdetés

Zsömi vasúti karrierje nyár elején indult egy fotóval. 
Zsömi Gazdája, Szabó Levente, így emlékszik vissza a történtekre:
– Gyerekkorom óta vasútrajongó vagyok. A kisvonat mátrafüredi végállomásánál lakunk. Gyakran kijártam az ott dolgozókhoz, és összebarátkoztunk. Közös fotót is készítettünk, és hogy vidámabb legyen a kép, odahívtam Zsömit. Ő azonnal megkedvelte a vasutat, leült a vágány mellé, mi meg adtunk rá egyenruhát. Az már a barátaim ötlete volt, hogy kipróbáljuk vele a vonatozást is.

– Az utasok először meglepődnek, mikor a kutya otthonosan elhelyezkedik a kocsiban – mondja Németh Kristóf ötletgazda –, de a visszajelzéseik pozitívak, mert látják, nagyon barátságos. Imádja, ha simogatják, ezzel jó hangulatot teremt. A tanároknak okoz néha fejtörést, hogyan tartsanak rendet, mert a kiránduló diákok az eb köré csődülnek.

A vonatra várók közül egy hölgy közelebb lép, és gratulál a fiúknak, mert szerinte nagyszerű az ötlet, ő maga is imádja a kutyákat.

Hirdetés

– Időnként gond, hogy sokan etetni akarják Zsömit. Arra kérjük az utasokat, kérdezzék meg, mit adhatnak neki, mert nem szeretnénk, ha tartósítószerekkel teli ételeket enne – hangsúlyozza Mátyus Levente ötletgazda, és rögtön hozzá is teszi: – A gyerekek szinte mindig megkérdezik.
A fotózás végén a gazdája rögtön leveszi Zsömiről az egyenruhát, majd megitatja.
– A hőség miatt nem egyenruhában utazik, nagyon szenvedne – magyarázza Szabó Levente. – Van ivóvize is a vonaton. Neki nincs mindig kedve az utazáshoz, hiszen ő egy kutya a saját életével. A Mátravasút közösségi oldalán az érdeklődők frissítve olvashatják Zsömi saját menetrendjét.

Már az árnyékban hűsölve viccelődünk a kutyával, hogy ilyen melegben jobban járna, ha jegypénztáros lenne. Neki már a vonat a kedvence, indulás előtt magától ugrik fel a szerelvényre. Az itt dolgozók is befogadták. Gazdája egy hétig nem volt itthon, ezért nem utazhattak, de Zsömi akkor is a vonatot nézte. Ő már igazi vasutas lett.

Forrás: Heol.hu
Hirdetés
Categories: Cukiságok

Hirdetés