Hirdetés


A savanyú káposztát leginkább töltött káposztának fogyasztjuk, azonban ennél egészségesebb formája is létezik. Ha nyersen esszük, számos egészségügyi problémára lehet gyógyír.
Egy bolgár táplálkozásszakértő, Donka Baikova szerint a savanyú káposzta segítségével könnyen megelőzhetjük a rákos betegségek kialakulását.

Hirdetés

Nagyon sok vitamint tartalmaz, ezenkívül pedig egy természetes probiotikum, mely jót tesz az emésztésnek, és a bélrendszer egészségének is.
Az egyetlen negatívum a savanyú káposztában az a magas sótartalma lehet, éppen ezért a táplálkozásszakértők arra kérnek, hogy a káposzta elkészítéséhez szükséges lé ne haladja meg a 2%-os sótartalmat.
“A savanyú káposzta csökkenti a káros baktériumok, és a rákos megbetegedések kialakulásának esélyét.

Hirdetés
A májban pedig megakadályozza a rossz koleszterin kialakulását, és csökkenti a triglicerid szintet is. Mivel védelmet biztosít a hasnyálmirigy számára, mintegy 30%-al csökkenti a vastagbélrák kialakulásának esélyét is.
Egyes tanulmányok szerint heti két alkalommal fogyasztott savanyú káposzta a mellrák kialakulását is csökkenti nagymértékben”-mondta dr. Donka Baikova.
Az biztos, hogy a savanyú káposzta nagyon egészséges, ezért főleg a téli időszakban fogyasszunk belőle minél többet.

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés