Hirdetés


A terhesség is meglehetősen hullámzó és esetenként különösen nehéz lehet egy anya számára, ám születés után is következhetnek be problémák. A szoptatás és általában a baba táplálása a kezdeti időszakban a legkritikusabb dolog, amit nagy odafigyeléssel kell kezelni.
A policisztás ovárium szindróma (PCOSZ) az anyaság egyik nagy ellensége, egy olyan endokrin rendellenesség, amelynek során a petefészkekben ciszták alakulnak ki és ez befolyással van a női nemi hormonok termelődésére és általában a nő nemi működésére. Képes meddőséget és egyéb testi tüneteket is okozni.

Hirdetés

Bár a szoptatásra gyakorolt hatása még mindig vitatott, azoknál a nőknél, akik korábban ilyen szindrómában szenvedtek, befolyásolhatja a mirigyszövetek kialakulását és a tejtermelést.
Egy csodás történet, amely azonnal rémálommá változott
Jarod és Jillian Johnson-nak megszületett a harmadik gyermeke. Életük egyik legszebb időszakára készültek fel. Landon, a pici fiú azonban minden egyes alkalommal, amikor édesanyja levette a melléről szoptatás után, elkezdett hangosan sírni. A szülők kezdetben azt gondolták, hogy ez teljesen normális, hiszen be kell állnia a szoptatásnak.
Néhány órával azután, hogy hazaértek Landon-nal a kórházból, Jillian azt vette észre, hogy a baba eszméletlen. A bőre kék volt, a teste teljesen puha. Nagyon megijedt és azonnal hívta a kórházat. A baba egyből a sürgősségire került.
Csak néhány nappal azután tudta meg Jillian, hogy mi történt, hogy Landon-nak leállt a légzése. Az újszülött intenzív osztály orvosa elmondta nekik, hogy Landon annyira kiszáradt, hogy leállt a szíve.

Hirdetés

“Nagyon nehéz volt megérteni, hogy mi történt, hiszen végig szoptattam. Mit jelent az, hogy kiszáradt?! Nagyon meg voltam rémülve, hiszen ezek az orvosok és ápolók mondták nekem, hogy tartsam a mellkasomon és továbbra is próbáljam szoptatni, minden rendben lesz.”
A valóság az volt, hogy Jillian-nek nem volt teje, amivel a picit táplálni tudta volna. Mindössze 19 nappal Landon születése után a szülők döntést hoztak, a picit lekapcsolták a gépekről, amelyek addig életben tartották. Figyelemmel kísérték gyermekük halálát, anélkül, hogy bármit is tehettek volna.
Helytelen orvosi utasítás és nem megfelelő eljárás
Öt évvel később Jillian úgy döntött, hogy beszél a nyilvánosságnak fia haláláról, hogy figyelmeztetni tudjon másokat is a szoptatással kapcsolatos problémáról.
Ideális esetben az újszülöttet legalább 6 hónapig kell anyatejes táplálásban részesíteni. Azonban a nőknek tisztában kell lenniük az olyan kockázatokkal, mint az elégtelen tejtermelés és azzal, hogy nincs semmi gond a tápszerek alkalmazásával sem, ha arra van szükség.
A kis Landon hypoxiás ischaemiás encephalopátia miatt vesztette életet, magyarán egy olyan agykárosodástól, amelyet oxigénhiány okozott, amely szívmegállást és magas nátriumszinttel járó kiszáradást okozott.

Hirdetés

Landon orvosi nyilvántartásában szerepelt, hogy a gyermek császármetszéssel jött a világra, mivel vajúdás közben nem jutott elég oxigénhez. Jillian azt is megírta a blogjában, hogy egy laktációs tanácsadó elmondta neki, hogy a babával minden rendben volt, viszont a tejtermelésében gondok adódhattak amiatt, hogy policisztás petefészek szindrómát diagnosztizáltak nála.
Jillian figyelmeztetni szeretne mindenkit
“Azt szeretném, hogy senki ne hibáztassa magát amiatt, hogy nem tud szoptatni. A legfontosabb, hogy a baba megkapja a szükséges táplálást. Nem vagyok szoptatás ellenes, de ha akkor az lettem volna, a gyermekem valószínűleg még mindig élne.”

tudasfaja.com
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés