Hirdetés

A kisfilm, amit mindenkinek látnia kell. Morgan Freeman szerint, a változás bennünk kezdődik.

Hirdetés


„Először volt a Föld, ahol volt a Paradicsom is. A gyönyörűség és a tisztaság menedékhelye. Az egyetlen része az Univerzumnak, ahol az élet feltételei adottak voltak. A Föld teljes harmóniában volt, mielőtt az ember megjelent.
Természetesen ahhoz, hogy kialakuljon a földi paradicsom, a bolygó számtalan, drasztikus változáson ment keresztül. Ennek a folyamatnak, ennek a fejlődésnek mi is részesei vagyunk. Az ember az egyetlen faj, amely képes olyan pusztítást végezni ma, mint az anyatermészet.
Az utóbbi pár száz évben annyira megváltoztattuk a Földet, hogy az okozott károk ma már visszafordíthatatlanok. A Föld haldoklik, a megmentése ki máson múlni, mint rajtunk, embereken.
Az igazság tulajdonképpen azt, hogy nem a Föld van veszélyben, hiszen a bolygónk ennél sokkal brutálisabb változásokat is túlélt, az igazi veszélyben MI vagyunk.
Több faj is kihalt már a Földön, gondoljunk csak itt a dinoszauruszokra. És az, ahogyan mi bánnunk a bolygóval, ezáltal saját létünket is veszélybe sodorjuk. Változtatnunk kell a magatartásunkon, a felfogásunkon, a gondolkodásunkon, amely segítségével megakadályozhatjuk fajunk kipusztulását. A legjobb, amit tehetünk, hogy harmóniára törekszünk a természettel.
A sorsunk, a jövőnk kapcsolatban van a Föld sorsával. Most rendelkezünk azzal a tudással, technológiával, hogy cselekedni tudjunk az emberi faj megmentésének érdekében. Jövőnk kulcs a mi kezünkben van: minél több jót teszünk a bolygó érdekében, annál élhetőbbé alakítjuk a saját környezetünket. Ehhez természetesen erős szándék kell. Ahhoz, hogy sikerüljön, mindenkinek cselekednie kell. Ma mindenki eldöntheti, hogy szeretne-e tenni valamit azért, hogy a hely ahol él, jobb, egészségesebb, tisztább, kellemesebb legyen!”
Forrás: filantropikum.com

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés