Hirdetés


Elhunyt Szegő András. A Prima Primissima díjas újságíró, publicista – ahogy sokan hívták, az Interjúkirály – 75 éves volt.

Hirdetés

Letaglózva
„Letaglózva, mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett kollégánk, Szegő András hosszú betegség után elhunyt. Ameddig állapota engedte, dolgozott – az űr, amit maga után hagy, kitölthetetlen, nincsenek szavak… András 75 éves volt. Nyugodjon békében, őszinte részvétünk a családnak” – olvasható a Nők Lapja Facebook-oldalán.

A Képes Sportnál kezdett
Szegő András 1970 és 1992 között a Képes Sport munkatársa volt, külsős munkatársként az MTV sportközvetítéseiben is részt vett. 1994 óta a Nők Lapja szerzőként dolgozott, a Sport Plusz című lapban is rendszeresen jelentek meg cikkei.

Hirdetés

Kisebb filmszerepek
Több filmben is kapott kisebb szerepeket (A turné, Redl ezredes, Sorstalanság, Zsaruvér és csigavér 3. – A szerencse fia, Zsiguli). 2003-ban jelent meg Magánybeszélgetések című interjúkötete.

Könyv Antal Imréről
2008-ban látott napvilágot Antal Imréről szóló könyve, amely pályatársakkal, barátokkal készült interjúkat tartalmaz. Feleségével, Évával két gyermekük született, János és Andor.

Közgazdásznak is tanult
Tanulmányait a Szemere Bertalan Általános Iskolában kezdte, 1964-ben a Kossuth gimnáziumban érettségizett. Ezután tanult közgazdásznak, járt az ELTE-re és a Testnevelési Főiskola sportvezető szakára, de tanulmányait nem fejezte be.

Álmok, vágyak, célok
„Az egész életem az tele volt ilyen nagy álmokkal, vágyakkal, célokkal, hogy szerettem volna balösszekötő lenni a Honvédban, szerettem volna világbajnoki döntőt boxolni Mike Tysonnal, szerettem volna eljátszani az Ének az esőben címszerepét, ott végig táncolni, a Bécsi Filharmonikusokat elvezényelni, atomfizikai előadást tartani Princetonban” – mondta a Prima Primissima díj átvételekor elmondott beszédében.

Hirdetés

Leszámolt velük
„És úgy… ahogy múltak az évek, úgy egyre inkább leszámoltam, hogy ezek már nem nagyon jönnek be. Ami a Primát illeti: amikor megtudtam ezt a jelölést, úgy kicsit bíztam, de mikor a Csányi úr az elején elmondta, hogy milyen fantasztikus kvalitások kellenek ahhoz, milyen fantasztikus erkölcsi szilárdság, magasztosság, magabiztosság, azt mondtam, hogy akkor ez is nekem elment, ez sem jött be. Hát én ebből egyik se” – folytatta.

„Most mégis bejött”
„Most mégis megjött, hát most kezdek… reszkessél Tyson, ha a karvezető úrnak gondja van, szóljon nekem, megyek, és a Honvédban holnapután balösszekötőként játszok egy meccset! Köszönöm szépen!” – fejezte be.

Kiemelt kép: Szegő András. Forrás: Youtube.
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés