Hirdetés


Most érkezett! Gulyás Gergely jelentette be: így tervezzék az emberek a szabadságukat, a húsvétot és pünkösdöt:
Hogyan tervezzék az emberek a szabadságukat, a húsvétot és pünkösdöt? Válasz: Az a leghelyesebb, ha a legrosszabbal tervez az ember, de mindent megtesz a legjobbért. Felelősséggel most a nyarat lehet ígérni nyitásra, sajnos, tervezni nehéz, megszűnt az a világ, mikor hónapokra előre lehetett nyaralást tervezni, most maximum hetekre előre lehet.
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) hétfői közleményében minél ritkábban végzett bevásárlást, a rokonlátogatások, belföldi utazások mellőzését, a bevásárlóközpontok és plázák azonnali bezárását, a boltokban látogatási létszámkorlátot, a köztereken pedig beszélgetési létszámkorlátot követelne.
A lakosságot és a kormányzati döntéshozókat is megcélzó közleményt hétfő este tette közzé a MOK elnöksége. Indoklásként azt írták, hogy
elfogytak a vezényelhető emberek az egészségügyben, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a fertőzések üteme lassuljon.
„A kórházi osztályok túlnyomó része már Covid-osztály, az intenzív osztályok sokszoros terhelés alatt vannak, a műtők leálltak, az ott lévő lélegeztetőgépeken is már Covid-betegek küzdenek az életükért” – írták a közleményben, amit az MTI is közölt.
A MOK szerint a negyedik hullám megelőzése az oltási program eredményes és gyors végrehajtásán múlik, amiben egyébként jól állunk. Az viszont, hogy most hányan kerülnek kórházba a korlátozó intézkedések és a lakosság önfegyelmén és szabálykövetésén múlik. A szervezet szerint a helyzet rendkívül súlyos, ezért azt kérik, hogy csak indokolt esetben menjünk el otthonról.
Plázabezárás, heti egy vásárlás, locsolkodás mellőzése

Hirdetés

A Magyar Orvosi Kamara kérése a lakosság felé:
tervezzék meg a bevásárlást, lehetőség szerint hetente maximum 1 alkalommal menjenek boltba,
közeledik a tavasz, az egyedül végzett kerti munka veszélytelen, de ne a barkácsáruház legyen az új pláza, ahol közösségi életünket éljük,
aki teheti, mellőzze a tömegközlekedési eszközöket,
ne látogassuk szeretteinket, ne találkozzunk barátainkkal, jelenleg ezzel vigyázunk a legjobban rájuk,
ne menjenek hétvégén a közkedvelt parkokba, tavakhoz, kirándulóhelyekre,
kerüljenek minden halasztható utazást, belföldön is,
idén maradjon el a húsvéti rokonlátogatás, locsolkodás, hogy jövőre is meglocsolhassuk szeretteinket.
A Magyar Orvosi Kamara kérése a döntéshozók felé:
azonnal korlátozzák az üzletekben egyidejűleg tartózkodó vásárlók számát,
tiltsák meg közterületen három főnél nagyobb beszélgető csoportok kialakulását, ez alól kivételt csak az egy háztartásban élők jelenthessenek,
rendeljék el a plázák, bevásárlóközpontok bezárását, azokban kizárólag az élelmiszerbolt és gyógyszertár tarthasson nyitva, és a közösségi tereket kizárólag a boltok megközelítésére lehessen használni.
Az elmúlt napokban már Magyarországon szedte lakosságarányosan a legtöbb áldozatot a koronavírus az egész unióban és nagy esély van rá, hogy így marad a következő hetekben is. Átvettük a vezetést az uniós halálozási listán, kemény hetek előtt állunk, írja a forbes

Címlapfotó: Illusztráció (montázs)
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés