Hirdetés


Most jött a hír! Félelmetes: kimondta Müller Cecília, ekkor és így tetőzhet a negyedik hullám
Az országos tisztifőorvos szerint még csak a negyedik hullám felfutási szakaszában vagyunk.
Müller Cecília szerdán elmondta, hogy a vírus örökítőanyagának szennyvízben mért értékei ijesztőek: az utóbbi napokban rendkívül magas szinten stagnálnak, de ez a stagnálás azt mutatja, hogy egy-két hét múlva a járványhullám akár tetőzhet is

Hirdetés

Ez azonban semmi esetre sem jelenti azt, hogy utána csökkenés indul meg a napi megbetegedések és halálesetek számában, még hosszú ideig stagnálásra számíthatunk. Ijesztő, de ezen a ponton akár a napi 25 ezer új pozitív teszt sem elképzelhetetlen – írja a Nuus.
A szakember szerint már csak ezért is fontos a harmadik oltás felvétele, ami a szervezet védekezőképességét 80-90 százalékosra tuningolja, és segít elkerülni a covid-fertőzéssel járó súlyos vagy akár életveszélyes állapotot.

Hirdetés
A szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja továbbra is magas és a minták többségét stagnáló tendencia jellemzi. Csökkenés két városban, Szekszárdon és Szolnokon figyelhető meg. A szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag koncentrációja a mintavételi helyek többségében az emelkedett kategóriába esik.

  • Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!
  • Tartsunk legalább 1,5 méteres távolságot!
  • Viseljünk maszkot a tömegközlekedési eszközökön!
  • Gyakran és alaposan mossunk kezet!

Kérjük, éljen a védőoltás lehetőségével!

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés