Hirdetés


Havas Henrik, az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb újságírója, valamint a “Heti Hetes” című műsor sztárja, életmentő szívbillentyűcserén esett át, amelynek hatalmas jelentősége volt az egészségének és az életének.

Hirdetés

A műtét nélkül orvosai szerint mindössze maximum két évnyi élete lett volna hátra. Az újságíró nyáron kereste fel a Sportkórház kardiológiáját, ahol kiderült, hogy bal szívkamrája mindössze 50 százalékon működik. Ezt követően a műtét elkerülhetetlenné vált, és azt a Haller utcai kardiológiai részlegén hajtották végre.
Havas Henrik nevét leginkább a “Heti Hetes” című televíziós műsorban ismeri az ország, de ő egyben az ország egyik legelismertebb és legtöbbet foglalkoztatott újságírója is. Az életmentő műtétről nyíltan beszélt, és minden félelem és idegesség nélkül állt hozzá az eljáráshoz.

Hirdetés

Az újságíró eredetileg térdvizsgálatra ment a Sportkórházba a nyár elején, de az orvosok hamar felismerték, hogy szívproblémákra utaló jelek vannak nála. Ezért javasolták neki a teljes kardiológiai kivizsgálást, amelynek során kiderült a rémisztő diagnózis: bal szívkamrája mindössze 50 százalékosan működik.
Havas Henriknek az életben már korábban is szembe kellett néznie súlyos kihívásokkal, mivel néhány évvel ezelőtt rákkal kellett megküzdenie. Azonban ez a szívprobléma újabb életveszélyes helyzet elé állította.
A szívbillentyűcserét sikeresen végrehajtották, és bár az újságíró még két napig az intenzív osztályon kellett feküdjön, az eljárás után a nagyvizitkor orvosa örömmel közölte vele, hogy “újjászületett”.

Hirdetés

Havas Henrik hálás az orvosoknak és az ápolóknak az elkötelezett munkájukért, amiért visszaadták neki az életét. Az eset ismételten rávilágít arra, hogy a rendszeres egészségügyi ellenőrzések és a szakemberekre való hallgatás mennyire fontos az egészség megőrzése és az életminőség javítása szempontjából.
Havas Henrik története pedig emlékeztet bennünket arra, hogy az élet szép, és mindig érdemes küzdeni érte, és hálásnak lenni a lehetőségért, hogy újra élvezhessük azt.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés