Hirdetés


A Free Group Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság, korábban ismert nevén Norbi Update, újabb nehézségekkel szembesül, mivel a Nemzeti Adóhivatal (NAV) végrehajtást kezdeményezett a vállalat ellen.

Hirdetés

Ez a legújabb esemény már a sorban, amikor jogi és pénzügyi problémák jelennek meg a cég körül. Schobert Norbert, a Free Group vezérigazgatója augusztus 30-án erősítette meg, hogy a NAV elindította a végrehajtást a cég ellen. Azonban ennél részletesebb információkat nem kívánt nyilvánosságra hozni arról, hogy milyen következményekkel jár ez a vállalkozásra nézve.
Az ügyben szakértők elemzik a helyzetet, és úgy vélik, hogy a sokasodó jogi és pénzügyi problémák mögött mélyebben húzódó problémák is állhatnak. A cég eddigi gazdálkodását és tevékenységét ért kritikák arra utalnak, hogy a Free Group már nem működik hatékonyan.

Hirdetés

Tóth Levente, a Bank360 vezető elemzője szerint az iskolai tartozásokon kívül más adóeljárások is megtörténhetnek, amelyek hosszú távú következményekkel járhatnak a cég számára. Az ilyen helyzetek azonban a vezérigazgatóra hárulnak, aki felelős a cég jogszerű működéséért.
Az adóhivatal elleni végrehajtás csak egyike a cég körül kialakult problémáknak. Korábban is indultak ellenük végrehajtási eljárások, sőt, felszámolás is kérvényezve volt. A 2022-es pénzügyi beszámolójuk még mindig nincs elfogadva, pedig már májusban be kellett volna nyújtani. Ezek az események mind arra utalnak, hogy a Free Group vállalatot hosszú távon már nem kívánják fenntartani.
Mindezek alapján úgy tűnik, hogy a vállalat és Schobert Norbert előtt még komoly kihívások állnak, és a jövőben a vállalkozás sorsa is kérdéses lehet.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés