Hirdetés

Fotó: Kiichiro Sato/AP

Kijött az előrejelzés: ilyen időjárás várható idén ősszel és télen – Erre készüljön, ha attól tart, nem tudja majd fizetni a rezsiszámlát!
Mióta elszabadultak az energiaárak, és Európa attól retteg, nem lesz elég gáz a téli fagyok idejln, mindenkit az a kérdés foglalkoztat: milyen idő várható idén ősszel és télen, mennyire lesz hideg, mennyit kell majd fűteni? A válasz eddig váratott magára, most azonban a Severe Weather közzétette a mostani télre várható előrejelzését. Íme a részletek!

Hirdetés
Hideg lesz-e, és ha igen, mennyire az idei ősz és tél? Az időjárás eddig is mindannyiunkat foglalkoztatott, ám most, hogy a rezsiárak elszabadulni látszanak, a rezsicsökkentés sem jár majd automatikusan a fogyasztásunk után, különösen fontos kérdés: mennyire lesz hideg az idei tél?
A Severe Weather elemzői elkészítették az idei őszre és a tél elejére vonatkozó előrejelzésüket, melyben pontos hőmérsékleteket ugyan nem közölnek – ez a nagy időtáv és a meteorológiai bizonytalanságok miatt nyilván lehetetlen is – de megpróbálnak választ adni arra, milyen tendenciák érvényesülnek majd az északi félteke időjárásában.
Arra jutottak:
Európában az átlagosnál melegebb hőmérséklet várható a kontinens nagy részén. Ősszel a kontinens nagy részén nagynyomású rendszer fog uralkodni – írták.

Hirdetés

A szervezet honlapján közzétett térkép azt mutatja: Európában a szeptember-október-novemberi időszakban várhatóan akár egy fokkal is magasabb átlaghőmérséklet lesz a jellemző, mint egy átlagos évben.
Az alábbi grafikonon az látható, Magyarországon hogyan alakult a sokéves átlaghőmérséklet:

Hirdetés

Ami a csapadékmennyiséget illeti, a meteorológiai szervezet hozzáteszi:
Közép-, Nyugat- és Észak-Európa felett normál vagy nedvesebb időszakok várhatóak. Ugyanakkor Európa távoli délnyugati és délkeleti részén szárazabbak lesznek az időjárási viszonyok.
Ez – írják – összefoglalva azt jelenti, Európa déli részén tovább tarthat a szárazság, míg Skandináviában az átlagosnál valamennyivel több csapadék hullhat.

Forrás: blikk.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés