Hirdetés


Nemesdéden több családi ház kéménye is sötét, fekete füstöt ereget: a falu egyes részein elviselhetetlenül fojtogató a levegő azóta, mióta elkezdődött a fűtési időszak. A település polgármestere, Tompa Boldizsár ezzel kapcsolatban arról nyilatkozott a Sonline-nak, hogy sajnos sokan kilószámra égetik a ruháikat és cipőiket, sőt gyakran még a műanyagot is.

Hirdetés

“Zsákszámra érkezik olyan ruha a településre, amit a kereskedő nem tudott eladni. Néhányan pedig, hogy ne fázzanak, ezzel próbálnak meleget csinálni az otthonaikban” – magyarázta Tompa Boldizsár.
“Emiatt napközben gyakran nem lehet kiteregetni és szellőztetni sem. Szóltunk már többször azoknak, akik ruhákkal fűtenek, de nem igazán változtatnak a fűtési módszeren. Néhány szegény családnak egyáltalán nincs pénze arra, hogy tűzifát vagy szenet vásároljon, a többség azonban igyekszik fával fűteni” – tette hozzá a polgármester.

Hirdetés

Bár Pogányszentpéteren valamivel jobb a helyzet, ott is előfordul, hogy néhányan lakkozott és festett épületfát használnak a fűtéshez. Nemrégiben bontották el a kultúrházat, ahonnan a helyiek ingyen vihették el az égetni való faanyagot – mondta el Flinger Tamás polgármester a Sonline kérdésére.
Ruhát és más, környezetre káros anyagot nem szoktak égetni a pogányszentpéteriek – tette hozzá. Néhány évvel ezelőtt fordult elő egyszer, hogy az egyik férfi műanyag bútorral és kempingszékekkel fűtötte be az otthonát. Heresznyén – mióta néhány évvel ezelőtt rajtakaptak valakit autógumi-égetésen – nem fordult elő hasonló. Viszont sokan még nem készültek fel a fűtési szezonra, ezért előfordulhat, hogy olyat is el fognak tüzelni, amit nem szabadna – vélekedett Rengel László polgármester.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés