Hirdetés


Az országos tiszti főorvos szerint nem nagy számban, de előfordul a koronavírus-fertőzés a gyerekeknél, amely súlyos, szövődményes eset is lehet.
A kormányzat hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban Müller Cecília arról beszél: a mai napon is, illetve az elmúlt napokban körülbelül ötven-hatvan gyermek fekszik a kórházakban – írja az Index.

Hirdetés

Hangsúlyozza, hogy az oltással a gyermekek nem csak a saját egészségüket védik meg, hanem a közösségeknek, elsősorban a családtagoknak az egészségét. Emlékezett, hogy miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyta az 5 és 11 év közötti gyermekek védőoltását a koronavírus ellen, Magyarországon is megkezdődhetett ezek beadása.
“A gyermekeket kevésbé érinti a koronavírus-megbetegedés. Ez igaz volt főképpen a járvány elején, még az eredeti vuhani törzsnél, majd azt láttuk, hogy a mutálódásnak köszönhetően már a gyermekek korosztálya is bevonódik tulajdonképpen a fertőzésekbe”
– fogalmazott Müller Cecília, aki szerint az egyéni védelmen túl a gyermekek oltása is hozzájárul ahhoz, hogy az egész család védetté váljon.
Az országos tiszti főorvos hangsúlyozta, hogy amennyiben az egész családi közösség védelmet élvez, akkor sokkal nagyobb biztonságban vagyunk, mint korábban voltunk.

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés