Hirdetés


A nagyvárosokban nőtt a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben, de vidéken is stagnál és sehol sem csökkent, közölte az országos tisztifőorvos az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Müller Cecília az MTI tudósítása szerint azt mondta: ahogy Európában, Magyarországon is hétről hétre, egyre nagyobb arányban nő a fertőzöttek száma.

Hirdetés

“ITTHON UGYANAKKOR MÉG ZÖMMEL AZ OMIKRON VARIÁNS BA2-ES TÍPUSA FERTŐZ, DE 4-5 SZÁZALÉKBAN MÁR MEGJELENT A BA4-ES, A BA5-ÖS ÉS AZ X VARIÁNS IS, AMELYEK EURÓPÁBAN URALKODÓVÁ VÁLTAK”

– mondta, felhívva a figyelmet arra, hogy ezeknek a fertőzőképessége magasabb.Az országos tisztifőorvos különösen fontosnak nevezte, hogy aki tüneteket észlel magán, például torokkaparást, tüsszögést, forduljon háziorvosához és ne menjen közösségbe, mert a korábbi variánsoknál könnyebben adhatja át másoknak a fertőzést.
Az új variánsok esetében sokan panaszkodnak fejfájásra, hívta fel a figyelmet.Arról is beszélt, hogy az oltásokat némileg „kikerülik” az új variánsok, az oltottak is meg tudnak fertőződni, de általában könnyebben vészelik át a megbetegedést, és nem kerülnek kórházba.

Hirdetés

A védőoltások fontosságát hangsúlyozva arról beszélt, hogy a 60 feletti korosztálynak, valamint a krónikus betegeknek javasolt a negyedik oltás.
A 22 mintavételi hely közül 9 városban – Békéscsabán, a vizsgált budapesti agglomerációs településeken, Debrecenben, Miskolcon, Szekszárdon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen – mutatható ki emelkedés. A további 13 mintavételi helyen stagnálás figyelhető meg, csökkenés egyik vizsgált településen sem mérhető. A koncentráció a vizsgált budapesti agglomerációs települések esetében az emelkedett, míg a többi mintavételi helyen a mérsékelt kategóriába sorolható.

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés