Hirdetés


Az elmúlt tíz napban Magyarországon két „fluronás” esetet találtak, ez az, amikor valaki az influenzát és a koronavírust is elkapta, az omikron variáns pedig már egy magánlabor mintáinak 78 százalékában megtalálható az RTL Híradó szerint.

Hirdetés

A Magyarországon vett új koronavírusos minták 78 százalékából mutatták ki az omikron variánst. Eddig összesen 283 ilyen esetet találtak, mondta el Nyíri Miklós, a Neumann Labs ügyvezetője az RTL Híradónak hétfőn.
Az elmúlt tíz napban pedig két budapesti, omikronnal megfertőződött fiatal lett „fluronás”, tehát az influenzát és a koronavírust is elkapta. Az egyik eset még megerősítésre vár – arról, hogy a két fiatal milyen állapotban van, nem tudni.

Hirdetés
A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan erősíti meg a kutatók eredményeit. Nyíri szerint a nemzetközi tapasztalatokhoz hasonlóan Magyarországon is gyorsan terjed az omikron. Az influenzajárvány jelenleg nem jelentős: ezer tesztből olyan 4-5 pozitív akad.
Szlávik János infektológus súlyosabbnak várja az idei influenzajárványt, a vírusnak két új törzse is kialakult – hangzott el az RTL reggel műsorában.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés