Hirdetés

Fotó: MTI/Varga György

A zenész elsírta magát az új Trianon-film bemutatóján és rádöbbent arra, hogy ő is menekült.
Sírva nyilatkozott Nagy Feró a Béke – A nemzetek felett, új Trianon-film bemutatóját követően – írta a Bors.
A zenész szülei Erdélyből származnak, ő azonban már Letenyén született.

Hirdetés
„Engem rendkívül elszomorít ez a film. Rádöbbentett arra, hogy én is menekült vagyok, mégpedig erdélyi, székely menekült, anyámékkal egészen Letenyéig mentünk, én ott születtem. Szörnyű, hogy még esélyünk sem volt. Legalább az lenne, hogy Apponyi Albert rosszul döntött, de jól csinálta, egyszerűen az esélyt nem kaptuk meg.
Örülök, hogy Orbán Viktor a miniszterelnökünk, ő vigyáz ránk” – nyilatkozta az énekes a lapnak.
– Vannak a családunkban románok, akik elismerik, hogy az eredeti erdélyi magyar kultúrán nevelkedtek, megtanultak kicsit magyarul. Én például még káromkodni is tudok románul – nevetett Feró.

Hirdetés

A filmbemutatót Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter nyitotta meg.
„Trianon óta immáron a negyedik generációja nő fel egy több mint ezeréves nemzetnek, amelyet 102 évvel ezelőtt az első világháború győztes nagyhatalmai halálra szántak, amelynek nehéz volt túlélni, és amelynek egy évszázad elmúltával is hasonlóan nehéz Trianon árnyékában élni. Lehet-e teljes életet élni megcsonkítva? Lehet-e állni láb nélkül? Lehet-e ölelni karok nélkül? Lehet-e a veszteség fájdalmával úgy együtt élni, hogy az ne álljon identitásunk részévé?” – mondta a miniszter, aki külön megköszönte a film minden alkotójának, hogy egy ilyen színvonalas filmet készítettek.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés