Hirdetés


Mióta a kullancsirtás lényegesen megnehezedett (köszönhetően annak, hogy az egyetlen célzott, tömeges kullancsirtásra használható szer, annak a környezetre és az emberi szervezetre gyakorolt káros hatása miatt betiltásra került), sajnos alaposan elszaporodtak ezek a kártevők.
Nagyon sok esetben már nemcsak a természetben, de a városok parkjaiban, sőt akár a kertünkben is tenyészhetnek kullancsok.
Éppen ezért felértékelődnek azok a módszerek, amelyeket a régi öregektől tanultunk, hogy hogyan védekezzünk a kullancsok ellen. Nagymamám annak idején a levendula olaj használatával előzte meg a kullancsok támadását. Ennek a módszernek egy modernizált verzióját olvashatod az alábbiakban.

Hirdetés

Egy sima ruhatisztító hengerre vigyél fel egy kevés levendula olajat, de csak olyan mennyiségben, hogy az ne hagyjon foltot a ruhádon. Mielőtt kimennél egy kullanccsal fertőzött területre, az illóolajjal finoman átitatott hengerrel hengereld át a ruháidat.
A levendula olaj helyett használhatsz akár eukaliptusz, citromfű, vagy akár menta olajat is. Az olajok illata Rád és más emberekre kifejezetten kellemes hatást tesz, csak a rovarokat taszítja. A kullancsokon kívül egyébként távol tartja a szúnyogokat is.
Még erősebb hatást szeretnénk? Választhatjuk azt is, hogy az illóolajakat vízzel összekeverjük, és spréflakonból a bőrünkre fújjuk. Ezt azonban csak akkor tegyük, ha nem okoz nálunk bőrirritációt.
Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés