Hirdetés

Egyre több iskolában szerelik le a hagyományos analóg órákat az Egyesült Királyságban.
A24. hu információi szerint minderre azért kerül egyre több iskolában sor, mert a gyerekek egész egyszerűen már nem tudják leolvasni egy hagyományos óráról a pontos időt. Az Iskolai és Egyetemi Vezetők Társaságának (ASCL) titkára, Malcolm Trobe szerint a 18 évesnél fiatalabb diákok zömének komoly gondot okoz a kis- és nagymutatós változat értelmezése. „Ahhoz vannak hozzászokva, hogy mindenhol digitálisan látják az időt: a telefonon, a számítógépen, nem csoda tehát, hogy azt várják, hogy az időt mindenhol így fogják megjeleníteni.” – vélekedik a szakember.

Hirdetés

A testület szerint tehát az analóg órák csak felesleges stresszt okoznak a diákok számára, és mivel a tanároknak is az a céljuk, hogy a gyerek nyugodtan végigülje az órát, több iskolában is úgy döntöttek, hogy leszerelik őket, ugyanis azok csak még több frusztrációt keltenek a diákokban.
A digitális kütyüknek azonban sajnálatos módon nem ez az egyetlen nem várt mellékhatásuk: „Sok kisdiák számára az is egyre nehezebb, hogy megtanulja a toll és a ceruza használatát. Tabletezés és mobilozás közben egyszerűen nem sajátítják el azokat a mozdulatokat, amelyek szükségesek lennének ahhoz, hogy később rendesen használni tudják a ceruzát vagy a tollat.” – vélekednek az intézmény dolgozói, akik szerint a papírra történő írás évtizedeken belül teljesen eltűnhet az emberiség eszköztárából.
Balázsék véleménye:

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés