Hirdetés

A vadonatúj, limitált példányszámú MINTA 500 forintos bankjegy a gyűjtők számára kifejezetten értékes. Kipróbáltuk, mennyi érnek ezek a piacon, és sikerült is eladnunk meglepően magas áron. Ezután azonban olyan történt, amire nem számítottunk- írja a penzcentrum.hu.
2019. február elseje óta fizethetünk az új 500 forintos papírpénzzel. Az újonnan nyomott bankjegyhez pedig MINTA címleteket is kiadott az MNB, amelyeknek komolypiaci értékük van – legalábbis a szakértők körében. Ebből kapott 2 példányt is az MNB-től a Pénzcentrum.
Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy megmérettetjük őket a legnagyobb magyar online aukciós felületen. Mint arról korábban beszámoltunk, sikerrel is jártunk. A díszcsomagolt példány 16 000 forintért kelt el, míg a bontottat 25 501 forintért sikerült eladnunk egy hét leforgása alatt.
A nem várt fordulat

Hirdetés

Ekkor jött az, amire nem számítottunk. Egy olvasónk szúrta ki, hogy az átvétel után pár nappal a díszcsomagolású 79-es sorszámú bankjegy ismét felkerült az online piactérre, majd két nap alatt majdnem dupla annyiért sikerült értékesítenie vevőnknek, mint amennyiért tőlünk megvette, 29 ezer forintért- írja a penzcentrum.hu.
Az átadáskor a vevőről szerettünk volna megtudni pár dolgot, érdekelt minket, hogy mióta gyűjti a különleges bankjegyeket, hogy jut hozzájuk, de szűkszavúan csak annyit válaszolt, kezdű numizmatikus még csak, és online szerzi be az érdekesnek tűnő bankjegyeket.
Nos, ez, mint kiderült, nem fedte a valóságot, hiszen egy vérprofival akadt dolgunk, aki feltehetően úgy ismeri a piacot, mint a tenyerét. Ezúton is gratulálunk neki!
Forrás: penzcentrum.hu

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés