Hirdetés


Durva rigmusok fültanúi lehettek a hétvégi Fradi meccs nézői. A vendégszektorban helyet foglaló drukkerek Gáspár Győzőt és családját vették a szájukra. A Fradi elnöke posztban állt ki Győzike mellett.

Hirdetés

Észrevették Győzikét
Még el sem kezdődött a meccs, máris kiszúrták a lelátón Győzikét és családját. A kórus egyre erősebb és hangosabb lett, és a fültanúk szerint volt periódusa a meccsnek, amikor a hazai tábor is hangját elnyomta a skandálás.

Gyűlölködés
„Mocskos cigány, büdös cigány, fideszes cigány. Majd jött a következő rigmus: Győzike, Győzike, fideszes g*cike” – szóltak a gyűlölködő rigmusok az információink szerint 450 fős debreceni tábor felől. A hangosbeszélő hiába kérte a drukkereket a sportszerű szurkolásra.

Hirdetés

Kellemetlen helyzet
„Szürreális volt a jelenet, sokan nagyon kellemetlenül érezték magukat, nem csak Győzőék. A VIP-szektorban nagyon sokan voltak, korra, nemre nézve nagyon vegyes volt a kép, de mindenki fel volt háborodva. Ám hiába néztek rosszallóan vagy válaszoltak néhányan a skandálóknak, ettől nem változott a helyzet, pedig hamarosan megérkeztek a biztonságiak is” – mondta egy szurkoló a Blikknek.

Család
Gáspár Győző a meccs után ezt írta a Facebookjára: „A Fradi nem egy csapat. A Fradi körül kialakult egy életérzés, amit fradizmusnak is hívnak. És ettől mindez egy nagy családként működik. A szurkolók is részesei ennek a családnak. Aki igazi szurkoló, annak ezt nem is kell mondjam, úgy szeressék ezt a családjukat is, mint az igazit.”

Befogadó ország
Gáspár Győző kedden a Facebookján is reagált az őket ért incidensre. Azt írta, hogy „mindenki magyar, aki ebben az országban él, és magyarul beszél, és a közösséghez akar tartozni. Ez a fajta befogadás ebben az országban régen működött.”

Hirdetés

Egyenlőnek születtünk
„A 21. századra felejtettük el, amikor fantasztikus technikai eszközök állnak rendelkezésünkre, amikor olyan gyors autók meg repülők közlekednek, hogy már nem is tudjuk, milyen gyorsan lehet menni, csak éppen a tudatunk, az emberségünk, a szívünk nem követte ezt az utat. Mindannyian egyenlőnek születünk. Nézzék meg a gyerekeket. Nem gyűlölnek, nem félnek, ez a természetes lényünk. A rasszizmus nem velünk született, hanem tanuljuk” – fogalmazott.

Fidesz miatt támadják
A Telexnek elmondta, hogy azóta kap ilyen támadásokat, amióta felvállalta, hogy fideszes. A vendégszurkolók reakciói elkeserítették és megijesztették. Gáspár Győző azt is mondta: neki nincs baja másokkal azért, mert ellenzékiek vagy nem cigányok, így nem igazán érti, másnak mi baja vele.

Közös fotót posztolt az elnök
Kubatov Gábor, aki a Fradi elnöke, a történtekre reagálva Facebook-oldalán osztott meg egy közös fotót Gáspár Győzővel, a politikus a képhez azt írta, hogy „náluk nem számít, ki honnan és mikor érkezett, csak az, hogy együtt szurkoljanak Ferencvárosért”.

Hirdetés

Sokáig nem hozott szerencsét Győzike
Az elnök már két hete is posztolt Győzikéről, akkor azt írta, hogy a „Fradi-tábor egy olyan közösség, amelyben mindenki otthonra találhat.” Kubatov egy szeptemberi bejegyzésében ki is emelte Gáspár Győzőt a szurkolók közül, amikor azt írta: „Idáig mindig kikaptunk, amikor Győzike kijött a meccsre, de a Csukaricski elleni győzelemmel végre megtört a jég!”

Megosztott szurkolók
A bejegyzés megosztotta a Fradi-tábor tagjait is. „Kár, hogy ilyen és hozzá hasonló negatív figurákkal próbáljuk népszerűsíteni a Fradit. A sima lelátón nála milliószor többre tartott és megbecsült emberek ülnek, akik példaértékű életet élnek, nem úgy, mint Győzike. Ne ez legyen a Fradi üzenete…… Akkor bajban leszünk, nem csak Fradisták, de a Nemzetünk is” – írta egy szurkoló.

Kiemelt kép: Győzike és Kubatov Gábor – Forrás: Facebook
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés