Hirdetés


A gyermekét egyedül nevelő vak édesapáról a Blikk többször beszámolt már. A férfi most újra bajban van: a tél közeledtével egyre nehezebben tudja eljuttatni kislányát a logopé­diai oviba, ahova a gyerkőcnek járnia kell. Ezért most olyan szolgáltatót keres, amelyik vállalná: ha kell, hóban vagy hidegben is elszállítaná őket az óvodáig jutányos áron.

Hirdetés

– Naponta 4 órába telik eljutni az oviba oda-vissza – kezdte Viktor. – Az út 6-7 kilométer, általában gyalogolunk, Kitti nagyon ügyesen vezet engem. Fogja a kezemet, és húz rajtam egyet, ha hibát vétenék. Figyel, hogy merre kell kanyarodni, szól, ha zöld vagy épp piros a lámpa. Ha busszal megyünk, gond nélkül felvisz a gyalogos-felüljáróra – árulta el az apuka. Bár a BKV-közlekedés számukra ingyenes, az út úgy is hosszú és körülményes. Kittit általában fél hétkor kelti, 7 óra 10 perckor elindulnak, és nagyjából 8 óra 5 perc körül érnek az óvodába. Az oda-vissza utat Viktor naponta kétszer teszi meg, mivel el is kell mennie lányáért, írja a blikk.hu

Hirdetés

– Az időjárás a legnagyobb gond. Esernyőt nem tudok magammal vinni, mert az egyik kezemmel Kitti kezét fogom, a másikkal a botot. Kapucnit kellene hordanom, de az tompítja a hangokat. Egyszer tesztszerűen elmentünk taxival. Az út nagyjából fél óra volt oda-vissza. Ezért 6 ezer forintot fizettem, összesen napi 12 ezret kellene. Ennél kedvezőbb megoldást szeretnék találni – árulta el Viktor, aki masszőrként dolgozik, ám Kitti mellett nem tud elég számú kuncsaftot vállalni.
– Taxitársaságokat próbáltam megkeresni, de még nem kaptam választ. Bármilyen megoldásnak örülnék – mondta.
Dudás Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közlekedési osztályának elnöke szerint Budapesten a hatóságilag rögzített tarifák ­miatt a taxitársaságokkal egyénileg egyszerűen nem lehetséges megállapodni.
– Az utólagos elszámolásban sem a taxis, sem a fuvarszervező iroda nem tud kedvezményt adni. Karitatív megoldásként elképzelhető, hogy egy társaság kifizeti a fuvart, ám a járulékokat meg kell fizetni. Egy személyszállító vállalkozás lehet a legjobb megoldás – árulta el.

Hirdetés

Születésétől vak
Demeter Viktor inkubátorban történő oxigéntúladagolás miatt veszítette el látását. Bár korábban fényeket még látott, tavaly teljesen elsötétült előtte a világ. Gyerekként megtanult ezzel együtt élni, Kitti megszületése után azonban új, addig ismeretlen nehézségekkel szembesült. Ezeket leküzdeni ön is segíthet a következő számlaszámra történő utalással: 10400023-50526752-77691000
Demeter Viktor kiegészítése:
“Sziasztok! Néhány dologra reagálnék, a félreértések elkerülése érdekében. Az Újpesti Önkormányzat segít nekünk, hiszen tőlük bérelhetjük az otthonunkat, ezért bizony köszönettel és hálával tartozunk. A cikk kicsit furcsán mutatja be az utazást. Szóval busz és séta összesen 1 óra oda, 1 óra nekem vissza, 1 óra délután érte, majd 1 óra vissza. Nem sétából áll ez az egész út, ez remélem nem vezetett félre senkit! Anyucival elváltunk, messze is lakik tőlünk, és itt az utazási időt kellene lecsökkenteni, nem a közös közlekedéssel van bajunk. A vakság miatti nehezebb, vagy másabb közlekedés tán jó is arra, hogy Kitti tanul kicsit a közlekedési szabályokról, megfontoltabban, sokkalta érettebben közlekedik szerintem velem, mint a korosztálya. Szóval a közlekedésben az idők csökkentése és télen a balesetek kikerülése lenne a cél az autó kapcsán, amiben én még mindig bízom a taxitársaságok jóindulatában. Ami miatt pedig logopédiai oviba jár az az, hogy beszédfejlődési nehézségei vannak, sni-s és itt minden fejlesztést meg fog kapni, figyelnek rá és kis létszámú csoportról beszélünk.”

Hirdetés

Fotó:Pozsonyi Zita
Hirdetés
Hirdetés