Hirdetés


Nem kizárható, hogy akár a több ezres napi friss fertőzötti számot is el fogjuk érni, de azt nem gondolnám, hogy a halottak száma 100 fölé fog menni, ami több hétig megfigyelhető volt a tavaszi hullám idején. Őszintén remélem, hogy 50 alatt fog maradni a halottak száma még a legkritikusabb napokon is – vélekedett Rusvai Miklós virológus szakember az RTL Klubnak.
Negyedik hullám lesz, a fertőzöttek száma növekedni fog. Kezdetben lassan, fokozatosan, majd szeptember második felében vélhetőleg gyorsulóan, és persze októberben is folytatódni fog. Valamikor a tetőpontját talán október végén, novemberben érheti el, de ez erősen függ majd az időjárástól is – nyilatkozta Rusvai Miklós az RTL Klubnak.

Hirdetés

Egy száraz hosszú ősz elnyújthatja a járványhullám felfutását, egy nedves, nyirkos, csapadékos október pedig elősegítheti.
Remélhetőleg még a második hullám idején tapasztalt fertőzötti számot sem érjük el, de ez nem biztos, mert a mostani delta variáns sokkal fertőzőképesebb, tehát vélhetőleg többen megfertőződnek majd. Remélhetőleg a vakcinázás abban is segíteni fog, hogy az egészségügyön ne legyen akkora nyomás, tehát a lélegeztetőgépen lévők és a kórházi ápolásra szorulók száma sem éri majd el a 2. és a 3. hullám idején tapasztalt értékeket.
Mivel az idősebbek átoltottsága magasabb, a külföldi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a fiatalabb korosztály lesz érintettebb a fertőzésekkel. A fertőzöttek átlag életkora lefelé halad, és mivel ők jobban viselik a fertőzést, kevésbé súlyosan betegednek meg.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés