Hirdetés

Sokak számára nem újdonság, hogy az őrölt kávézaccát érdemes a növények földjébe dolgozni, mivel hatékonyan táplálja azokat. Azonban ezen kívül is számos felhasználási módja létezik, amelyekkel számos, drága, vagy akár a környezetre káros szer megvásárlását is kiválthatjuk.
Így például biztosan neked is feltűnt már, hogy a kilöttyintett kávé a kávés pohár körül barna kört hagy maga után az asztalon. Éppen ezért a zacc remek színező készsége segíthet abban, hogy a hasonló színű bútorokról eltüntessük a karcolásokat és hibákat. Mindehhez semmi mást nem kell tennünk, mint összeöntenünk egységnyi meleg vizet, egységnyi ecetet, és belekeverni némi kávézaccot, majd egy ronggyal a felületre dörzsölni. A felület színétől függően, maximum egy órát kell várnunk (a világosabb felület esetében kevesebbet, a sötétebb fa esetében pedig a maximális 1 h-s időtartamot), aztán pedig mossuk le!

Hirdetés

Használhatjuk akár nagyobb felületek festésére is, amely előtt az ecetes kávés keveréket hagyjuk egy éjszakán keresztül állni, majd három rétegben vigyük fel.
Edények súrolására is kiváló, de azt vegyük figyelembe, hogy olyan edényt, amelynél a probléma, ha barna színűre színeződik, ne alkalmazzuk a zaccot.

A növények földjéhez adva savasítja a talajt, így remek tápanyag a virágainknak. Elsősorban a rózsa és a hortenzia lesz tőle nagyon boldog!
Ha hűtőbe tesszük a kávézaccot, magába szívja, és ilyen módon semlegesíti a kellemetlen szagokat.
Bőrradír helyett is alkalmazhatjuk a kávézaccal kevert mézet (a mézet olívaolajjal, vagy vízzel is kiválthatjuk), amelyet illóolajokkal is feldobhatunk.
A zacc a legyek elűzésre is kiváló: tegyünk egy kis tálba zaccot, és gyújtsuk meg óvatosan: ez távol tartja a kellemetlen rovarokat!
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés