Hirdetés


Hosszú betegeskedés után, 83 éves korában elhunyt a Jóban Rosszban és a Família Kft. sztárja, Cs. Németh Lajos. A közkedvelt művész hangja is ismert lehet sokak számára: több mint kétezer szinkronszerepet is a magáénak tudott.

Hirdetés

Karcagon született
A színész 1940-ben született Karcagon, 1962-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Pályafutása során olyan színházak foglalkoztatták, mint a debreceni Csokonai Színház, a Madách Színház, a Budapesti Kamaraszínház és a Turay Ida Színház – írta a szinhaz.online oldal.

Hirdetés

Fiatalon is nagy alakítások
Már az első évek nagy sikereket hoztak számára: első alakításával is felhívta magára a figyelmet Miller Pillantás a hídról című drámájában Rodolfóként, de volt Romeó, az Ahogy tetszik Orlandója, a Hamlet Rosenkrantza, a III. Richárdban Richmond. Később kevesebb hős- és főszerepet kapott, nagyepizódistává vált.

Több mint kétezer szinkronszerep
Számos filmben feltűnt, egyik legismertebb alakítása Keleti Márton A tizedes meg a többiek (1965) című alkotásához fűződik, amelyben Grisát, a sebesült orosz katonát játszotta. Szinkronszínészként egy ország ismeri hangját a külföldi sikersorozatokból, mozifilmekből, hiszen több mint 2200 szinkronszerepet tudhatott magáénak.

Harry Potter Remus Lupinja
A Jóbarátokban Jack Gellert (Monica és Ross apja), az X-aktákban a Cigarettázó Férfit, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban a kocsmatulajdonos Hollingot szinkronizálta. Neve a legfiatalabbaknak valószínűleg a Harry Potter-filmek Remus Lupinjáról, vagy a Dragon Ball-rajzfilmek Dermesztőjéről ugorhat be.

Hirdetés

Szerep a Família Kft-ben
A művészt 2013-ban Aase-díjjal jutalmazták a színházi előadásokban megformált epizódszerepeiért. Számos tévéfilmben is láthattuk, így többek közt a Borsban és a Família Kft.-ben. Több mint tíz évig tagja maradt a Jóban Rosszban csapatának.

Hirdetés

Örült, hogy bekerült a Jóban Rosszban csapatába
„Örültem, amikor bekerültem a sorozatba. Nem gondoltam, hogy ilyen hosszú ideig veszek részt benne, mert eleinte nem is játszottam sokáig, s csak egy idő után kérdezték meg, hogy hosszabb időre is vállalnám-e” – mondta egy korábbi interjúban a Csillagkút Károly bácsijaként is ismert Cs. Németh Lajos.

Örömmel vállalta
„Ezer örömmel vállaltam, annál is inkább, mert mostanában már nem nagyon van megjelenési lehetőség képernyőn vagy filmekben” – tette hozzá.

Két gyermeke született
Feleségével, Tóth Judit színésznővel 60 évig voltak házasok és két gyermekük született. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés