Hirdetés


Hamarosan a 70. születésnapját ünnepli Endrei Judit. A Szentendrén élő korábbi közkedvelt tévébemondót napjainkban is sokan szeretik, és bár jól éri magát a bőrben, benne is megfogalmazódott a gondolat: lényegesen kevesebb van hátra, mint amennyit már megélt.

Hirdetés

Évtizedeken át a képernyőn
Endrei Judit 1976 és 1998 között volt bemondó a Magyar Televízióban. Közreműködött többek között a Homokóra, az Ablak, a TV-Híradó, a Hétvége, a Napközi és a Tízórai című műsorok elkészítésében. 1998 óta szabadúszó, aktív szervezője a szentendrei kulturális életnek. A korábbi népszerű tévés személyiség május 7-én ünnepli 70. születésnapját.

Hirdetés

Nem akar álságos lenni
„Nem akarok egy álságos pozitív képet festeni, hogy jaj, de jó, hogy hetven lettem, mert őszintén bevallom, ilyenkor mégiscsak szembesül az ember azzal, hogy lényegesen kevesebb van hátra, mint amennyit már megélt” – foglalta össze Endrei Judit tömören a véleményét a közelgő jeles dátummal kapcsolatban.

A családja nem csak a kedves oldalát ismeri
„Az előadásaimon valóban érzem a felém irányuló szeretetáramlást, de egy ilyen találkozóra nem jön el olyan ember, aki nem velem szeretne találkozni. Egy biztos, az, hogy ilyen vagyok, sosem volt előre kitalált, ahogy az sem, hogy miként viselkedjek, mosolyogjak, egyszerűen ez része a személyiségemnek. A családom persze nem csak ezt a kedves oldalamat ismeri, mert szűk körben az ember olykor enged a türelmetlenségének, a hangulatának, és ahogy öregedtem, valószínűleg kicsit házsártosabb lettem” – vallotta be a Vasárnapi Blikk hasábjain az egykori bemondónő.

Mindig csapatban dolgozott
Endrei Judit azt is elárulta, hogy nem szívesen megy bele konfliktusokba, de ha az érdeke úgy kívánja, kiáll magáért, nem hagyja annyiban a dolgokat. Saját bevallása szerint sosem volt hisztis, csapkodós. Mindig csapatban dolgozott, és igyekezte úgy elvégezni a feladatát, hogy ami a képernyőre kerül, az jó legyen.

Hirdetés

„Nekem is van egy kis polcom…”
„Azért nekem is van egy kis polcom, amelyre olyan emberek kerülnek, akik valamivel megbántottalak. De ez nem jelenti azt, hogy ha összefutok velük, nem vagyok udvarias. Sőt, akár még néhány szót is váltunk akár. Elképzelhető azonban, hogy én is ülök valakinek a kis polcán” – fogalmazott.

Összegezné a dolgait
„Ebben a korban az ember már elgondolkodik. Nem halni készülök, de most először gondolkoztam el azon, hogy elkészítsem azt a bizonyos mappát, létrehozzam azt a listát, amely az ügyeimet, a teendőket összegzi. Sajnos, az elmúlt időszakban a környezetemben többen is váratlanul, hirtelen mentek el, emiatt is szükségét éreztem ennek. Ebben szerintem semmi rossz nincs még akkor sem, ha a gyerekeim utalják, ha erről beszélek. Őket mindig azzal nyugtatom, hogy igenis ennek van realitása, mert mint mondtam, nem halni készülök, de egyszer az életben muszáj elrendezni az embernek a dolgait” – fűzte hozzá.

Békesség és harmónia a cél

Hirdetés

Endrei Judit korábban is tele volt tervekkel. napjainkban viszont már egy nagy utazásnál vagy egy új könyv megírásánál is sokkal fontosabb számára, hogy a mindennapjai békességben, harmóniában teljenek, és minden napnak legyen valami pici örömforrása.

Újraélesztené a blogját
„Ha emellett összejön még egy utazás, az szuper, de könyvet valószínűleg már nem fogok írni. Elsősorban azért, mert a könyvkiadás, ahogy én csináltam, már elképzelhetetlen számomra. Azért szívesen írogatok, most azon gondolkodom, hogy a blogomat érdemes lenne újraéleszteni” – jegyzete meg.

Nem biztos, hogy követnék a Kőhegyre
„Érdekes dolog, hogy a harmincadik születésnapomat és az ötvenediket ünnepeltem, így a sorban a hetvenedik jogosan a következő buli. Nem élek társasági életet, nincsenek a televíziós múltamból nagy kapcsolataim, akik titokban meg tudnának szervezni nekem egy meglepetést. Az első gondolatom az volt, hogy felmászunk a Kőhegyre itt, Szentendrén, de erre nem biztos, hogy mindenki vevő lenne. Végül egy szűkkörű összejövetel lesz, úgy harminc emberrel” – osztotta meg várakozásait a közelgő születásnappal kapcsolatban a népszerű személyiség.

Kiemelt kép: Endrei Judit. Fotó: archív
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés