Hirdetés

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (illusztráció)

Miskolc is lépett az ügyben: a borsodi megyeszékhelyen sem költenek idén tűzijátékra. A város önkormányzata egy közleményben számolt be arról, hogy – több hazai város korábbi döntéséhez hasonlóan – itt sem rendeznek tűzijátékos ünnepséget augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén, helyette inkább sokkal hasznosabb dolgokra költik a pénzt.

Hirdetés
„A mai, kiszámíthatatlan helyzetben tűzijátékra költeni védhetetlen és felelőtlen pazarlás lenne. Ezért döntött úgy Miskolc MJV Önkormányzata, sok más magyar helyhatósághoz hasonlóan, hogy idén sem lesz tűzijáték. Az erre szánt összeget inkább olyan feladatokra költi a város, amelyek ebben a rendkívül nehéz helyzetben valóban a miskolciakat és a miskolciak érdekeit szolgálják” – olvasható a városvezetés közleményében, írja a blikk.hu

Hirdetés
Egyre több város szakít a hagyománnyal
Az utóbbi két napban több hazai város bejelentette, hogy nem tartják meg idén a szokásos tűzijátékot augusztus 20-án. Elsőként Salgótarján hozta meg a döntést, azóta pedig számos város csatlakozott: köztük Pécs, Siófok, Tapolca és Sümeg is.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés