Hirdetés


Ha egy megfázásból adódóan köhögéssel küzdöttél, de ennek már jó ideje, és a köhögésed még mindig fennáll, akkor nézzünk a dolgok mögé!
Lássuk milyen lelki problémák nem engedik, hogy meggyógyulj!
Torok vagy tüdő eredetű köhögés

Hirdetés

A köhögés minden esetben egyfajta irritációra utal. Legyen az torok vagy tüdő eredetű, mindenképpen egy olyan idegi feszültségre hívja fel a figyelmet, melytől a test meg akar szabadulni. Ilyenkor úgy érezheted, hogy egy bizonyos helyzet vagy ember fojtogató számodra. Frusztrációt élhetsz meg, talán kedved lenne üvölteni, de neveltetésed megakadályoz ebben. Itt lép be a képbe a köhögés, melynek hatására bizonyos fokig sikerül felszabadítani a felgyülemlett negatív érzéseket.
Kellemetlen érzések lehetnek

 • Magány, keserűség.
 • Frusztráció, bosszúság.
 • Szomorúság, meg nem értettség.
 • Hirdetés
  Ha felismered, mi az, ami valójában irritál téged, köhögésed el fog múlni. Előfordulhat, hogy éned valamely aspektusát képtelen vagy elfogadni. Amennyiben a köhögés makacsul, hosszabb időn át fennáll – miközben nincs mögötte szervi ok – arra utal, hogy lelkileg képtelen vagy szabaddá tenni magad. Szánj időt arra, hogy felfedd ingerlékenységed okát, és korrigáld az irritáló helyzeteket.
  Köhögés – gégegyulladás
  A laringitisz – más néven gégegyulladás – kísérő tünete a köhögés és a rekedtség. A gyulladás hátterében önmagad kifejezésének nehézsége állhat. Mindez pedig gyakran mások elutasításától való félelmedből ered – tartasz tőle, hogy hiába fejezed ki gondolataidat, nem találsz megértésre. Amikor félelemből – esetleg bűntudatból – csendben maradsz, ahelyett, hogy beszélnél, elkendőzött érzéseid energiazárlatot okoznak, amely gégegyulladásban mutatkozik meg.

  Hirdetés
  Meg kell tanulnod kommunikálni érzéseidet, ami lehetővé teszi az energia szabad áramlását. Ha személyiségedből adódóan nehezen adsz hangot érzéseidnek, megpróbálhatod írásban kifejezésre juttatni őket. Mivel a gége a torokcsakrához tartozik – amely a kommunikációt jelképezi -, mindegy, hogy írásban vagy szóban fejezed ki magad, lényeg, hogy a felgyülemlett feszültség oldódjon. Ezt az írást akár meg is tarthatod – elsőként az a fontos, hogy önmagaddal eredményesebben kommunikálj.

  Hirdetés
  Categories: Egészség

  Hirdetés