Hirdetés


Évek óta Tihanyban él a Magyar Televízió egykori bemondója, Kovács P. József. A 81 éves legenda néhány éve szívműtéten esett át, most pedig a rákkal kell megküzdenie. Felesége 3 évvel ezelőtt halt meg, hiányát a mai napig nem tudja feldolgozni Kovács P. József.

Hirdetés

Tihanyban él
Évek óta súlyos betegséggel küzd Kovács P. József. A z egykori bemondó magányosa él tihanyi házában, onnan jár Budapestre, orvosi kezelésekre.

Súlyos betegséggel küzd
„Rendszeresen járok az onkológiai intézetbe, és egy különleges gép, no meg lelkiismeretes orvosok segítségével próbálok gyógyulni. Az eredményeim jók, biztatók, s azt mondták a dokik, hogy ennek segítségével kapok még legalább tíz évet az élettől. Jó lenne hinni ebben”.

Belső harc
A tévés két évvel ezelőtt vesztette el a feleségét, aki szintén gyógyíthatatlan beteg volt. Szeretett házastársa elvesztését a mai napig nem dolgozta fel. „Ez az én belső harcom. Bármit megadtam volna, hogy meggyógyuljon életem párja. De a sors elvette a tőlem, és hiába telnek a hónapok, nincs erőm az elvesztéséről, a hiányáról beszélni” – mondta egy évvel ezelőtt a Magyar Televízió egykori munkatársa.

Hirdetés

Minden nap gondol rá
„Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék a feleségemre. Nem tompul a fájdalom. A hiánya olykor elviselhetetlen. Korábban legalább itt volt nekem az imádott pulikutyám, akivel nap mint nap nagy sétákat tettem. Szó szerint életben és karbantartott” – mondta a Blikknek Kovács P. József.

Nem szeretne másik kutyát
„De a tizenhárom éves szervezete felmondta a szolgálatot, el kellett altatnom. A ke­zeim között halt meg. 37 évig éltem kutyával, üres a ház nélkülük. Kérdezték tőlem a barátaim, nem akarok-e másikat, de azt mondtam: felelőtlenség lenne 82 évesen egy új kutyust vállalni. Azt még fel is kellene nevelni”.

Hirdetés

Nem érdekli a mai televízió
Kovács P. József ma már a híreket nagyon megválogatva nézi és olvassa, inkább zenét hallgat, természetfilmeket néz. Többször is nyilat­kozta: a televízió, amiben az egész életét töltötte, már nem olyan fontos számára. Ehelyett inkább a családjára, a legendás Déryné éttermet vezető gyermekei­re, Krisztinára és Kristófra, no meg a négy unokájára koncentrál.

Vasárnap összejön a család
„Néha vasárnaponként megadatik, hogy itt, Tihanyban együtt vagyunk. Olyankor Kristóf főz, jókat eszünk-iszunk, nagy borrajongó vagyok, így aztán koccintunk is. Tudomásul kell vennem, hogy ebben a felgyorsult világban a gyerekeknek már nincs szükségük folyamatos nagypapai felügyeletre, élik a saját életüket”.

Magányosan él
„Ha azt kérdezi tőlem valaki, hogy érzem ebben az új világban magam, akkor azt felelem: csendesen, magányosan. Becsukom az ajtót, és kicsukom mindazt, amire nem vagyok kíváncsi. Olykor elfogadok egy-egy meghívást, ha a szívemnek kedves, vagy az elveimnek fontos eseményre invitálnak, akkor részt veszek például koszorúzáson, megemlékezéseken”.

Hirdetés

Így indult a karrierje
Még gimnazista volt, amikor megnyert egy országos szavalóversenyt. Azonnal felfigyeltek a jóképű, gyönyörű orgánummal rendelkező fiatalemberre, s szinte becipelték a televízióba. Ott látott először kamerát, igazi stúdiót. Kovács P. József 1962-től főállású bemondó lett, egy ország kedvence. Rég volt, de a mai napig megőrizte népszerűségét.

Imádja a Balatont
A Balaton varázsa ifjúkora óta csábítja. Édesapja sí- és vitorlásedző volt. Annak idején egy Elefánt nevű hajóval szelték a magyar tengert. Akkoriban ismerkedett meg a feleségével, Mariettával, amikor épp vitorlázni tanult.

Kiemelt kép: Kovács P. József – Forrás: YouTube.com
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés