Hirdetés


Orbán Viktor többek között a nemrég befejeződött olimpiáról, az LMBTQ-őrületről, illetve a világra leselkedő veszélyekről is szót ejtett egy vele készült interjúban.
Terjedelmes interjút adott a Nemzeti Sportnak Orbán Viktor, melynek fő témája természetesen a sport, pontosabban a múlt hét vasárnap befejeződött olimpia volt. A magyar csapat végül az éremtáblázat 15. helyén végzett 6 arannyal, 7 ezüsttel és 7 bronzzal, amely szerepléssel a miniszterelnök is elégedett volt. Ő maga ugyan tizenhárom-tizennégy aranyat jövendölt, hiszen minden olimpia előtt készít becslést, amelynejk a fele általában be is jön.

Hirdetés

– Amikor nincs háború, a nemzetek akkor is össze akarják mérni tehetségüket, erejüket, ez a kísértés nem vész ki az emberiségből soha. Ennek a nagyszerű, békés, ám hasonlóan könyörtelen formája az olimpia—mondta Orbán Viktor, akit állítása szerint a nagyapja úgy nevelt, hogy a nemzeti mezben pályára lépő sportolónál nincsen fontosabb.
Hozzátette: a magyar a világ egyik legversenyképesebb nemzete a gazdaságban és a tudományban is, de a leglátványosabban ez a sportban mutatkozik meg. Arról is kifejtette véleményét, hogy Rióban a nők hozták a több érmet, Tokióban a férfiak.
—Pekingben három bajnokunk volt, három hősünk volt, most meg kétszer annyi. De ami igazán érdekes, hogy Rióban a nők mentették meg a haza becsületét, a nyolcból hét aranyat nyertek a nők és egyet a férfiak. Most meg a férfiak hozták egy kivétellel az összes aranyat. Ha egyszer sikerülne összhangba hozni a kettőt, akkor egy Helsinkihez hasonló eredményt is fel tudnánk mutatni. A magyar sportnak ezt a kettősségét most is érzékelem. Legutóbb már el voltam keseredve, hogy a férfiaknak nem sikerül. Annyi kihívás éri a modern korban a férfiak világát, a férfias erények nincsenek megbecsülve, a fizikum, a családért való felelősség, a gondoskodáshoz szükséges lelki és fizikai erő tisztelete szinte eltűnt a világból. A férfiembert meg ez hajtja, a sportteljesítménye is ebből fakad. De ha megnézi valaki a Tokióban aranyérmes magyar férfiakat, ők nemcsak, hogy bajnokok, hanem férfi idolok. Sportolók, akikre mutatva azt mondhatjuk az unokáinknak, hogy látod, így néz ki egy férfi.

Hirdetés
Így néz ki a fizikuma, ilyen a lelkiereje, így harcol, így szereti a családját, és így tesz fel az életéből, ha kell, tíz évet egy célra. A magyarok, akik most nyertek, nagy szolgálatot tettek a hazának, és az ő segítségükkel talán visszahozhatjuk a férfieszményt is a magyar életbe. A női eszmény mindig is erős volt, a magyar nagyasszonyokra, ha baj van, mindig lehet számítani, az egri nőktől az olimpiai bajnokainkig, ott sosem volt hiba —mondta Orbán Viktor.
Mivel az érmesek közt több katonatiszt is van, Orbán elmondta, biztos abban, hogy ebben a sikerben szerepe volt a hadsereg újraépítésének és a mindennapos testnevelésnek az iskolákban. A sportfejlesztésről és a magyar sportba ömlő pénzről is beszélt a miniszterelnök, szerinte a hazai sportfejlesztés fontos pontja az utánpótlás-nevelés.
„A szakmai és pénzügyi ellenőrzés, amelyről teljes beszámolót kap a kormány a következő év január-februárjában, adja majd az alapját a következő hosszú távú megállapodásoknak, amelyek időtartama a terveink szerint 3+4+4 év lesz, hiszen a következő olimpiát három év múlva rendezik”— fogalmazott.
Az olimpia kapcsán a kormányfő kissé furcsa módon összehasonlította a sportot és az LMBTQ-őrületet.

Hirdetés
—Olyan világban élünk, amikor a hagyomány, a bevált dolgok tisztelete gyengül. Ezt mutatja az internet világa, a globalizmus, amely folyamatosan próbálja háttérbe szorítani a nemzeteket, s aminek a sportban is látjuk a jeleit. Itt van az egész LMBTQ-őrület, a biológiai nemek kérdése, az uniszex világ, és így tovább. Mindent kérdésessé tesznek, ami elhozta a világot kétezer éven át idáig. Folyamatos a kísértés, hogy valami olyan szép új világ jön, amelyik radikálisan különbözik attól, mint amiben eddig éltünk. És ez a gyerekeinket is eléri. A sport pedig még mindig a régi, sok ezeréves, bevált dolgok védelmének az eszméje — mondta a miniszterelnök, aki arra a kérdésre, hogy vajon megingott-e a kultúra egyik legstabilabbnak hitt oszlopa, hiszen tavaly elmaradt az olimpia, az alábbi választ adta.
„Abban mindenki egyetért, hogy vészterhes idők jönnek az emberiség számára, mert itt vannak a járványok, a migrációs hullámok, sújt bennünket az éghajlatváltozás, és azzal, hogy a hidegháborút megnyerő Nyugat vezetői és világszervező pozíciója is megkérdőjeleződött, rengeteg bizonytalanság keletkezett a világban. Veszélyes idők jönnek, észnél kell lenni” – fejtegette a miniszterelnök a Nemzeti Sport pénteki számában.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés