Hirdetés


Galambos Erzsi a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a magyar színházi élet egyik meghatározó alakja, 92 éves korában távozott közülünk. Erzsi, aki a Halhatatlanok Társulatának és a József Attila Színház örökös tagjaként is ismert volt, mindvégig ragaszkodott az elegancia és a jó forma fenntartásához, ahogy egyik utolsó interjújában is elmondta.

Hirdetés

Zenés Színpadok Csillaga
Erzsi pályája során elsősorban zenés darabokban tűnt ki. A Budapesti Operettszínházban kezdve, később a József Attila Színházban is szubrett- és primadonnaszerepeket töltött be. Különösen a musical műfajában jeleskedett, e műfaj magyarországi meghonosításáért és népszerűsítéséért is elismerést kapott Kossuth-díj formájában.

Hosszú és Sikeres Karrier
Galambos Erzsi több mint hét évtizeden át állt a színpadon, számos főszerepet játszva. Emellett családanyaként is kiválóan helytállt. A művésznő a munkát sosem találta fárasztónak, sőt, a háziasszonyi feladatokat is örömmel végezte.

Művész és Családanya
Erzsi számára a színház és a család egyaránt fontos volt. Képes volt egyensúlyt teremteni a magánélet és a művészi pálya között. Olyan mindennapi feladatokat, mint a főzés vagy a vasalás, örömteli tevékenységekké alakította át, ezzel is bizonyítva rendkívüli energiáját és pozitív hozzáállását.

Hirdetés

Elegancia és Örök Ifjúság
A színésznő mindig nagy hangsúlyt fektetett az elegancia megőrzésére. Ahogy ő fogalmazott: „Nem veszem tudomásul a koromat, elkövetek mindent, hogy jó formában maradjak”. Ezzel az életszemlélettel nem csak a színpadon, hanem a mindennapi életben is példakép volt.

Egy Sokoldalú Életút
Galambos Erzsi Budapesten született, és már gyerekként a színpadon állt. Pályafutása során több színház tagja volt, többek között a Miskolci Nemzeti Színház és a Fővárosi Operettszínház. Egyedülálló tehetségét nemcsak színészként, hanem táncosként, énekesként és koreográfusként is megmutatta.

Személyes Élete és Család
Három házasságon ment keresztül, legutolsó férje Petrovics Emil zeneszerző volt, akivel egy lányuk született. Családjában nagymamaként is kiemelkedő szerepet töltött be.

Hirdetés

Utolsó Szerepei és Öröksége
Galambos Erzsi pályája során számos emlékezetes szerepet alakított, legyen szó zenés vagy prózai darabokról. Kiemelkedő alakításai között szerepel Lola Blau zenés monodrámája.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés