Hirdetés


Németh Lajos, ismert meteorológus, figyelmeztet a közelgő időjárási fordulatra, ami a márciust érinti. A szakértő szerint a jelenleg tapasztalható enyhe időjárás – amelyet február elején élünk meg – szokatlan a tél végi hónapokhoz képest, és nem jelenti a tavasz végleges megérkezését.

Hirdetés

A napi hőmérsékletek már most elérhetik az 5 Celsius-fokot, ami általában egy enyhe tavaszi időre utalna. Németh Lajos azonban kiemeli, hogy a téli hideg visszatérésének lehetőségét még nem zárhatjuk ki. A következő hétben valószínűleg folytatódik az enyhe idő, de márciusban kemény fagyokra is fel kell készülnünk.

Hirdetés

A meteorológus hangsúlyozza, hogy a klímaváltozás hatására egyre nehezebb előrejelezni az időjárást, és az ilyen szélsőséges időjárási események gyakoribbá válhatnak. Ez azt jelenti, hogy a lakosságnak tisztában kell lennie a változó időjárási körülményekkel, és fel kell készülnie a téli hideg esetleges visszatérésére.

Hirdetés

Németh Lajos szerint, bár az enyhe időjárás örömteli pillanatokat hozhat, a késői fagyok és a hidegebb napok bekövetkezése továbbra is lehetséges. Ezért fontos, hogy az emberek készenlétben maradjanak és rugalmasan alkalmazkodjanak az időjárási viszontagságokhoz.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés