Hirdetés

Fotó: Story


Németh Lajos, a népszerű és humoros meteorológus, a Story magazinnak adott interjújában osztotta meg személyes életének meghatározó pillanatait, kiemelve, hogy életében meghozott legjobb döntése, amikor örök hűséget fogadott feleségének, Kiss Ágnesnek 1974. augusztus 18-án. Ez az esemény nem csak az ő, hanem felesége életében is kiemelkedő jelentőségű volt.

Hirdetés

Arra a számra, hogy 50 ez jut az eszébe:
“Száz forintnak ötven a fele. Meg hogy lassan ötven éve, hogy 1974. augusztus 18-án örök hűséget fogadtam Kiss Ágnes­nek, ami, megsúgom, életem legjobb döntése volt, na meg az övé is” – mondja Németh Lajos.
A hűségesség témájában Németh úgy véli, bár sok fiatal lánnyal találkozott pályafutása során, mindig tudta, hol van az otthona és annak jelentősége, így képes volt megőrizni esküjét. A lányok diákkorában is kedvelték, sőt, rajongói is voltak, de végül Kiss Ágnes volt az, aki meghódította a szívét. Első találkozásuk egyetemi időszakukban történt, amikor Lajos észrevette Ágnest tollaslabdázás közben. “Fölülről nagyon formás lány volt, és eldöntöttem, nekem őt meg kell ismernem” – emlékezik vissza a kezdetekre.

Hirdetés

A humoruk azonban nem volt az, ami azonnal összekötötte őket. Ágnes kezdetben nem is vett róla tudomást, de Németh Lajos kitartásának köszönhetően végül sikerült egy randira elhívnia, ahol a csillagok alatt sétálva közelebb kerültek egymáshoz. Az első csók a Rákóczi úti kollégiumtól a Duna-partra vezető sétájuk során esett meg.
A kapcsolat komolyságát Ági családjának bemutatása is jelezte. Németh Lajos izgalmakkal teli első látogatásukat és a kapcsolat hivatalossá válását is humorral teli anekdotákkal színesítette. A pár boldogsága az évek során csak nőtt, gyerekeik, Mónika és Balázs érkezése pedig tovább gazdagította életüket.
Németh Lajos büszke arra, hogy feleségével közösen sikerült szép és szeretetteljes családot alapítaniuk. Az évek során jól bevált rutinok alakultak ki, köztük az is, hogy a családi idő szent és sérthetetlen. A meteorológus kiemelte, hogy életük során nem voltak komolyabb vitáik, hiszen közös célokért dolgoztak és együtt örültek a sikereknek.

Hirdetés

Az interjú végén Németh Lajos megosztotta, hogy az aranylakodalomra szűk családi körben készülnek, ahogy azt szeretik, de külön meglepetéssel is készül feleségének, amit még nem árulhat el, mivel Ági rendszeresen olvassa a Story magazint. Az interjú során Németh Lajos bepillantást engedett egy boldog, humorral és szeretettel teli házasság kulisszatitkaiba, bizonyítva, hogy az ötven év hűség és közös élet igazi kincs.

Hirdetés

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés