Hirdetés


Németh Lajos, aki Ágnes feleségével hamarosan ünnepelni fogja a 50. házassági évfordulójukat, a Blikknek adott interjúban beszélt a hosszú évtizedek alatt felmerülő vitákról és azok megoldásáról. Magyarország egyik legkedveltebb időjósaként ismert meteorológus bepillantást engedett abba, hogyan találkozott párjával és milyen kihívásokkal kellett szembenéznie, hogy meghódítsa őt. A szeretet és a kitartás erejét hangsúlyozva, Németh Lajos kiemelte: felesége volt az az egyetlen személy, akinek meghódítása komoly erőfeszítéseket követelt, de minden pillanatot megért.

Hirdetés

“Kollégisták voltunk, én kiszolgált katonaként már 19 és fél éves voltam. A félemeleten volt egy leveles szekrény, ahová a postás mindig berakta a leveleket. Feltűnt, hogy Ági fakkjában mindig nagyon sok levél van, gondoltam, megnézem, ki is ő. Néhányunknak akkor már volt egy kis szurkolótáborunk, mert nagyon jól fociztunk és pingpongoztunk.”

Hirdetés

“Ági viszont nem jött szurkolni, kutyába sem vett, úgyhogy elhatároztam, hogy meghódítom” – árulta el Németh Lajos, aki minden bátorságát összeszedve hívta randira.

“Mivel sokat néztem a csillagokat, úgy elegyedtem vele szóba, hogy nincs-e kedve csillagos eget nézni, mert megmutatnám neki a Nagy Göncölt. Először nem értette, miért történik ez, de mondtam neki, hogy ez egy személyes túra és rengeteg csillagot fogok neki mutatni. Már a Nemzeti Múzeum lépcsőjénél jártunk, amikor mondtam neki, hogy..”

“Petőfi is itt hódította meg a tömegeket a versével és ugye érzi, hogy én most őt nagyon meg akarom hódítani” – mesélte el az első randit Lajos.

Hirdetés

Az időjós nem titkolta, hogy még a legjobb házasságban is vannak konfliktusok, a legtöbb nézeteltérésük például reggelente történt, amikor a felesége óvodába vitte a gyerekeket.

“Ági minden reggel jött megkérdezni, hogy hogyan öltöztesse őket, hogy ne fázzanak meg. A gyereknevelés és az időjárás volt leginkább vitatéma” – majd azt is elárulta, hogy a Lajos névnek a családjában nagy hagyománya van.

Hirdetés

“Hét generációra visszamenőleg minden elsőszülött fiú volt és a Lajos nevet kapta. Amikor az első gyerekünk, Mónika megszületett, édesapám annyit kérdezett, hogy „gyerek?”. Amikor mondtam, hogy Mónika, nem mondom, hogy majdnem kitagadtak, de nem vették jó néven, hogy ennyire ügyetlen vagyok” – így azt is megtudhattuk, ez a hagyomány miatt adta fiának, Balázsnak, a második névként a Lajos nevet.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés