Hirdetés

Fotó: Northfoto


Novák Katalin, aki lemondott köztársasági elnöki pozíciójáról, továbbra is élvezheti az államfői tisztséghez kapcsolódó számos juttatást és kiváltságot. A 24.hu által közzétett információk szerint Novák élete végéig hozzájuthat az elnöki fizetéshez, amely jelenleg havi 4,6 millió forintot tesz ki. Ez a jövedelem az inflációhoz igazodva évente automatikusan növekszik, biztosítva ezzel a volt államfő anyagi biztonságát.

Hirdetés

A lemondott elnök további előnyökben is részesül, mint például személyes autó sofőrrel, saját titkárság, kiemelt egészségügyi ellátások, elsőosztályú repülő- és vonatjegyek, valamint szükség esetén elnöki rezidencia biztosítása. Emellett rendelkezésére áll éves keret is, amelyet a neki szimpatikus szervezetek támogatására fordíthat. E keret összege a korábbi köztársasági elnökök esetében 73 millió forint felett mozgott.

Hirdetés

A külföldi hivatalos útjait továbbra is első osztályon teheti meg, és a kormányvárót is használhatja. Azonban egyetlen kiváltságtól kell megválnia: a lemondását követően már nem vehet igénybe különgépet. Ezek a juttatások és kiváltságok biztosítják, hogy Novák Katalin a köztársasági elnöki hivatalából való távozását követően is magas szintű életminőséget élvezhessen, méltó módon tükrözve korábbi állami szerepvállalásának fontosságát és méltóságát.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés