Hirdetés


Életvezetési receptekkel is kedveskedik Magyarország nőtársadalmának a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin legújabb videójában többek között arra buzdít, hogy a nők ne aggódjanak a fizetésük miatt.
Ma arra keressük a választ, hogyan lehet sikeres, erős egy nő? Hogyan teljesedhet ki? Talán egyszerűbb azt megnézni, hogy mit ne tegyen: ne higgye el, hogy nekünk, nőknek folyamatosan versenyeznünk kell a férfiakkal. Ne higgye el, hogy életünk minden pillanatában össze kellene mérni magunkat egymással és legalább olyan beosztásban, legalább akkora fizetéssel kell rendelkeznünk, mint a másiknak.
Jó dolog sokgyermekes anyaként kiteljesedni, és semmi baj nincs azzal, ha egy nő „csak” a családjának él – fogalmazott a miniszter.
Ne higgye el azt sem, hogy választani kell a gyermekvállalás, és a komoly szakmai munka, felelősségteljes beosztás között! Ne higgye el, hogy nem dönthet szabadon, vagy azt, hogy egy nő ne élhetné meg a kiteljesedést sokgyermekes anyaként úgy, hogy »csak« a családjának él.

Hirdetés

Majd miután arról beszélt, hogy nem érdemes a nőknek arra törekedniük, hogy annyi pénzt keressenek, mint a férfiak, egy mondatban azt is kifejti, hogy emellett a nők olyan erősek, hogy még mások terheit is elbírják.
Annyi erőt kaptunk, hogy a vállunkra tett terheket elhordozhassuk, sőt meggyőződésem, hogy nekünk, nőknek ennyi erő adatott, hogy még mások terheit is képesek vagyunk átvenni. Vállaljuk hát a felelősséget! Merjünk bátor döntéseket hozni! Ne mondjunk le a privilégiumainkról egy rosszul értelmezett emancipációs küzdelemben!
És ha ez nem lenne elég:
Éljük meg a férfiak és a nők közötti különbségből fakadó összhang szépségét és lehetőségét, merjünk igent mondani a gyermekre, merjünk jelen lenni ott, ahol senki más nem helyettesíthet bennünket.
Novák Katalin egyébként úgy próbál nyugtatni minden nőt, amiért a férfiak jobban keresnek náluk adott munkakörökben, hogy ő maga a miniszteri munkájáért
1,9 MILLIÓ FORINTOT
kap, nagyjából ugyanannyit, mint a férfi tárcavezetők.
Szeptemberi miniszteri kinevezése után Novák Katalin egy félmillió forintos fizetésemeléssel indított.

Forrás: index.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés