Hirdetés


Amikor gyermekünk születik, csak arra vágyunk, hogy minden rendben legyen vele, hogy lássuk iskolába menni és jó jegyeket szerezni, és még csak nem is szeretnénk arra gondolni, hogy esetleg beteg is lehet. Egyik napról a másikra változott meg a három gyerekes család élete. Az akkor nyolc hónapos Lolánál rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. A kislány kálváriája júniusban kezdődött. Szülei ekkor vették észre, hogy egyre nehezebben mozgott, és fájdalmai vannak.

Hirdetés


Műtétek és kezelések
Júniusban az életünk megváltozott. Legkisebb lányunk nyolc hónapos volt, mikor kórházba került, hányás, hasmenés és fogyás miatt.
– emlékszik vissza Péter, aki a Metropolnak elmondta, hogy a vizsgálatok ideje alatt Lola panaszai egyre súlyosbodtak, végtagjai legyengültek. Az ultrahang és MR vizsgálatok megállapították, hogy daganat okozza a tüneteket, ami nyomni kezdte a gerincvelőt. Ez azonnali beavatkozást igényelt, így június 30-án hatórás idegsebészeti műtétet hajtottak végre a kislányon. Ezek után a kislány ismét tudta mozgatni a lábait, de ezzel még nem értek véget a megpróbáltatások. Megkezdődtek a kemoterápiás kezelések, hogy csökkenteni tudják a daganat méretét, és ismét műteni tudják a kislányt. A kezelés hatásosnak bizonyult, így augusztusban elvégezték a hasi műtétet, de a szövettan nem tudta egyértelműen alátámasztani ennek teljes sikerességét, így további kemoterápiára volt szükség. Ha minden jól alakul, még akkor sem lélegezhet fel a család.

Hirdetés


Lassú, de biztató javulás
A melléhatások miatt a kislány mozgásfejlődése nem a megfelelő, bér újra elkezdett kúszni, rövid időre már négykézlábra is tud állni, de felállni, ülni és járni egyáltalán nem tud.
Előreláthatóan hosszú időt fognak igénybe venni a fejlesztések, ezeknek zöme fizetős lesz. A család kétségbe van esve.
Péter mentősként dolgozik, így a munkabeosztása miatt a felesége van otthon a három gyermekkel. A betegség miatt anyagi kereteik megcsappantak. Egy keresetből nagyon nehéz fenntartani egy öt fős családot, főleg a gyógykezelések miatti extra költségekkel. A család rendezett körülmények között él, de Lola betegsége miatt speciális átalakításokat kell elvégezni az otthonukon, a higiéniás körülmények megteremtése miatt. A család költségeit még az is növeli, hogy minden nap Debrecenbe kell vinni a kislányt kezelésre, és a gyógyulásához szükséges eszközök is nagyon drágák.

Hirdetés

Fél éve táppénzen vagyok, feleségem a gyerekekkel van otthon. Így nagyon szűkösek az anyagi kereteink. De mindent megteszünk kislányunk gyógyulásáért, és tudja majd használni a végtagjait.
– reménykedik az édesapa. A család egy alapítvány segítségét kérte, hogy adományokból tudják fedezni kislányuk további gyógykezelését.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés