Hirdetés


Mint az már megszokott, januárban minden banki ügyfél és nyugdíjas kap egy kimutatást postai úton, amiben az elmúlt év részletes adatai láthatóak.A nyugdíjakat sokan még mindig postai úton kérik és kapják meg havonta, de egyre nagyobb számban vannak már azok az idősek, akik a banki utalást választják.

Hirdetés

A banki utalásoknál azonban van egy plusz költség, ami az időseket terheli, ezeket a kimutatásokat, levonásokat pedig az éves összesítőn részletesen meg is tekinthetik az ügyfelek.
Sokan pont emiatt nem választják a banki utalásos módszert, hiszen így a nyugdíjuk összegéből a számlavezetési díjért pluszban kell fizetniük, nem is beszélve a készpénzfelvételi és egyéb díjakért. A bankoktól távol maradó idősek azt hiszik, hogy ezzel a lépéssel spórolhatnak valamennyi pénzt, de ez egyfelől nem igaz, hiszen a készpénznek is van ára, másrészt eltörpül a bankszámlára utalt nyugdíj előnyei mellett!

Hirdetés

A nyugdíjasok azonban nem mindig járnak jól, ha a készpénzes megoldást választják, a pénzt ugyanis elhagyhatják, kimoshatják, elszakadhat, valamint egy betörés alkalmával is könnyebben elveszíthetjük azt. Ezzel szemben ha a bankkártyánkkal történik valami, mondjuk elhagyjuk, elég telefonon letiltani és újat igényelni, a rajta lévő pénz biztonságban van.
Mindemellett pedig Magyarországon ma már minden üzletben kötelező a kártyás fizetési lehetőség, így nem kell tartani attól sem, hogy rosszul adnak vissza esetleg a kasszánál, a bankkártyás fizetéssel ez a probléma is megoldódik.
Ha tehát az idősek pénzt szeretnének megspórolni, nincs más dolguk mint megérdeklődni több bank ajánlatát is a számlavezetéssel és egyéb tranzakciókkal kapcsolatban.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés