Hirdetés


Az igazi Pinokkió története Walesből származik. A 21 hónapos Ollie Trezise egy ritka betegséggel született, amelynek következtében az agya egy koponyai repedésen keresztül az orrába nőtt.

Hirdetés

A fiú már több műtéten esett át, hogy lélegezni tudjon és a koponyáján lévő repedést orvosolják. Emellett sajnos sok negatív megjegyzést is kapott külseje miatt. Az egyik ismeretlen például azt mondta neki: “nem kellett volna megszületnie”. A kétgyermekes anya, Amy Poole, Ollie édesanyja, szívhez szólóan beszélt arról, milyen fájdalmat okoztak neki ezek a megjegyzések: “Ez teljesen szívszorító. Egyszer egy nő azt mondta, hogy nem kellett volna megszülnöm őt. Majdnem sírva fakadtam.”

Hirdetés

Miss Poole először a terhessége 20. hetében tudta meg, hogy fiának valami nincs rendben. Az orvosok közölték vele, hogy lágy szövetek nőnek Ollie arcán. Ennek ellenére még mindig nem volt felkészülve arra, amit látott, amikor 2014 februárjában megszülte őt: “Amikor a kezembe adták Ollie-t, annyira meglepődtem, hogy szinte meg sem tudtam szólalni.”


Az MRI-vizsgálat során kiderült, hogy Ollie állapotát encephalocele okozza, amely az agy növekedését eredményezi a koponyán lévő repedésen keresztül. Ollie esetében az agya az orrában helyezkedett el, aminek következtében az orra is megnőtt. Az orvosok elmagyarázták Amy-nek, hogy műteniük kell a fiút, hogy megnyissák az orrjáratát.

Hirdetés

2014 novemberében Ollie-t sikeresen megműtötték a birminghami gyermekkórházban. Az agyvízzel teli zsákot eltávolították, és újraépítették az orrát.
A kisfiú ma már egy vidám és pezsgő kisfiú, aki imád fürdeni a medencében és játszani a négyéves húgával, Annabelle-lel. Édesanyja büszkén mondja: “Ő egy igazi karakter, és mindig nevetőgörcsöt kapok tőle. Ráadásul ő és Annabelle a legjobb barátok.”

Hirdetés


A történetük inspiráló példája annak, hogy a külsőségek ellenére is van lehetőség egy boldog és teljes életre.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés