Hirdetés


Szingapúrban a lakosság nagy része már megkapta a koronavírus elleni védőoltást, így hiába a beoltottak adják a fertőzöttek jelentős hányadát, nem kerülnek kórházba.

Hirdetés

Szingapúrban az utóbbi négy hétben a koronavírussal újonnan fertőzöttek 75 százaléka a beoltottak közül került ki, viszont csak kevesen betegedtek meg közülük – adta hírül az MTI a szingapúri kormány adataira hivatkozva.
Szingapúrban a csütörtökig számított 28 napban 1096 új fertőzöttet regisztráltak, 44 százalékuk mindkét oltást megkapta, 30 százalékuk csak az egyiket. Közülük senki sem betegedett meg súlyosan: vagy tünetmentes voltak vagy csak nagyon enyhe tüneteik. Az 1096 fertőzöttből nyolc betegedett meg súlyosan, de közülük senki sem volt beoltva, még részlegesen sem.

Hirdetés
A statisztika alapján egyértelmű, hogy az oltás nagyon hatásos a súlyos megbetegedés megakadályozásában, ám abban kevésbé, hogy elejét venné a megfertőződésnek. Ezért – hívta fel a figyelmet a szingapúri kormány – beoltottak is fertőzhetnek, így az oltottság egymagában nem elég a vírus terjedésének megakadályozásához.
Szingapúr 5,7 millió lakosának már csaknem 75 százaléka kapott legalább egy dózist, a teljesen beoltottak aránya pedig 50 százalék. Az országban Pfizer és Moderna vakcinákat alkalmaznak.

MTI
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés