Hirdetés

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az energiaválságra a hosszú távú megoldást az jelenti, ha az európai kontinensre minél több irányból minél több energia érkezik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten.

Hirdetés
A kormányfő és Irakli Garibasvili, Georgia miniszterelnöke stratégiai partnerségi megállapodást írt alá. Közös sajtónyilatkozatukban Orbán Viktor hangsúlyozta: a megnövekedő kínálat tudja letörni az árakat, ami elemi érdeke Magyarországnak, hiszen az ország “harcol az infláció ellen, amely tekintélyes részben a magas energiaárak miatt áll elő”.

Hirdetés

Kifejtette: “egy nagyívű új energetikai együttműködés formálódik”, amelyhez a magyaroknak különös érdekük fűződik. Létre akarnak hozni egy új, hatalmas villamosenergia-vezetékrendszert, amely az energiát Azerbajdzsánból Georgián és Románián keresztül hozná Magyarországra – magyarázta.

HirdetésEurópa az elhibázott brüsszeli szankciók miatt súlyos energiaválsággal néz szembe. Az egyetlen megoldás, ha minél több energiaforrást biztosítunk Európa számára. Erről tárgyalunk ma Georgia miniszterelnökével.

Posted by Orbán Viktor on Thursday, 27 October 2022

MTI
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés