Hirdetés

Fotó: facebook

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjút. A téma a válság, az infláció, az orosz–ukrán háború, az uniós szankciók és a migráció.

Hirdetés
Orbán újfent hangsúlyozta, hogy álláspontja szerint magas inflációt nem a piac okozza, hanem a politika és a brüsszeli szankciók, és ha a brüsszeli bürokraták körültekintőbben jártak volna el, ma nem lenne ekkora az infláció mértéke.
Orbán Viktor utasította a pénzügyminisztert és a Magyar Nemzeti Bankot, hogy az inflációt jövő év végére legalább felezzék meg.
Felidézte, hogy a kormány a 2010-es 5-6 százalékos inflációt majdnem teljesen megszüntette, így van tapasztalatuk abban, hogy ezt hogyan kell megoldani.

Hirdetés
A miniszterelnök ezután közölte, hogy a hazai gáztározók 48,5 százalékig vannak megtöltve, ez fél évre elegendő mennyiség, vagyis hat hónapig zavartalanul tudna most működni Magyarország, ha nem érkezne nyersanyag.
Nemzeti konzultáció
Orbán ezután kitérte arra, hogy szerinte Európában nem demokratikus eszközökkel döntöttek a szankciókról, ezért Magyarország példát kíván mutatni és a nemzeti konzultáció keretében megkérdezi a választókat a szankciókkal kapcsolatban. Az egyik tábor hisz a szankciós politikában, mert azt eredményesnek látja, míg a másik tábor megváltoztatná a szankciós politikát.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés