Hirdetés


A Magyar Közlönyben megjelent egy új kormányrendelet, amely hivatalosan bejelenti a 2023-as téli igazgatási szünetet Magyarországon. A szünet időszakában a kormányzati és közigazgatási intézmények zárva tartanak, ami jellemzően a téli ünnepek alatt esik. Ennek célja a közigazgatási dolgozók pihenésének biztosítása és az év végi ünnepek időszakával való összhang.

Hirdetés

A szünet december 27-től január 1-jéig tart, ami egy korábbi parlamenti törvény alapján került elrendelésre. Ez a lépés a munkavállalók pihenési jogát és a közfeladatok zavartalan ellátását hivatott biztosítani. Az igazgatási szünet alatt az állami és önkormányzati intézmények nem lesznek teljes mértékben működőképesek, és a közigazgatási eljárási határidők is szünetelnek.

Hirdetés

Ez a hat napos szünet egyfajta államapparátus leállást eredményez, ami segíthet a munkavállalók kikapcsolódásában és az életük munka és magánélet egyensúlyának fenntartásában. A rendeletet Orbán Viktor miniszterelnök írta alá, és az elrendelés a jogszabályi előírásoknak megfelelően történt. A rendelet a kihirdetést követő napon, csütörtöktől lép hatályba, ezzel betartva a törvényben előírt határidőt.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés