Hirdetés


Nem hátrálunk – mondta közösségi oldalán az uniós csúcson tartózkodó kormányfő. “Tegnap éjfélkor fejeztük be a tárgyalásokat a rezsiköltségeket érintő új európai szabályozásokról. A két fél egyike sem engedett az álláspontjából. Továbbra is vannak olyanok, elsősorban a gazdag nyugatiak és a Timmermans vezette bizottsági csapatok, ameyek meg akarják adóztatni a lakásokat és a gépjárműveket, fel akarják emelni az áram és a gáz árát. És vagyunk mi a másik oldalon, elsősorban közép-európaiak, akik nem akarjuk feladni az elért rezsicsökkentés eredményeit” – mondta a videóban Orbán Viktor.

Hirdetés

A kormányfő szerint a két fél mérkőzése döntetlenre végződött. “A következő, valószínűleg végső összecsapást elhalasztottuk, a decemberi csúcson dől majd el, mi lesz a rezsicsökkentés jövője Magyarországon és Európában.”
A kétnapos csúcs első napján az uniós tagországok vezetői zárónyilatkozatot fogadtak ela megemelkedett energiaárak kezelésére vonatkozóan, a koronavírus-járvány európai helyzetéről és az uniós klímavédelmi célkitűzésekről.

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés