Hirdetés


A miniszterelnök kora hajnalban Brüsszelből elmondta: véget ért az EU-csúcs, az Oroszországgal szembeni szakciók nem érintik az energia területét, az Ukrajnával szomszédos országok biztonságára több pénzt lesz, holnap pedig a NATO tanácskozására megy.

Hirdetés

Orbán Viktor hajnali fél háromkor jelentkezett be a brüsszeli EU-csúcsról. A miniszterelnök a Facebook oldalára feltett videónyilatkozatában tudatta: az uniós állam- és kormányfők egyetértettek abban, hogy a háború semmilyen konfliktushelyzetre sem jelenthet megoldást, közösen elítélték Oroszország háborús lépéseit Ujrajnával szemben.
Az EU-csúcson egységesen döntöttek az Oroszország elleni szankciókról: eszerint ezek a szankciók nem érintik az energia területét, ezért Magyarország és az Unió ellátása biztosítva van – mondta a miniszterelnök.

Hirdetés

Arról is döntöttek, hogy több pénzt kell fordítani azoknak az országoknak a biztonságára, amelyek szomszédosak Ukrajnával, így Magyarországéra is, és a keleti határvédelemre.
Egyetértettek abban is, hogy felelős magatartásra van szükség – mondta Orbán Viktor, “az elkapkodott és felelőtlen nyilatkozatok csak rontják a helyzetet”, veszélyeztetik az európai emberek biztonságát.

Hirdetés
Az EU-csúcson a miniszterelnök világossá tette, a kormány ki fog állni Magyarország nemzeti érdekei mellett, nem fogják engedni, hogy Magyarországot bárki belesidorja ebbe a háborúba.
Most fél3-kor itt végeztünk, holnap a NATO-nál folytatjuk – mondta a miniszterelnök.
Az uniós EU-csúcs napirendje szerint a tagállamok nagykövetei délelőtt hagyják jóvá az Oroszország elleni szankciókat, az EU-külügyminiszterek pedig kora délután.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés