Hirdetés


Orbán Viktor Március 15-i beszédében elárulta mi vár ránk:
„Lesz világszínvonalú hadiiparunk” – Orbán Viktor elmondta ünnepi beszédét
“Földbe csapódott, kihűlt kődarabnak” nevezte Márki-Zay Pétert.
Az ellenzék ekézésével indította március 15-i ünnepi beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth téren.

Hirdetés

Mint mondta, megüzenték a „baloldalnak”, ők a jobboldalon „nem jámbor lúzerek”, akik megijednek Brüsszeltől, Soros Györgytől és társaiktól, akik a baloldal mögött állnak, hanem harcolni fognak.
Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelöltet „egy földbe csapódott, kihűlt kődarabnak” titulálta Orbán, és szerinte a kormány ellenfelei a teljes szétesés szélén állnak. Saját pártjának esélyeiről azonban optimistán nyilatkozott:
„Nem is emlékszem mikor álltak ennyire jól a csillagok 19 nappal a választások előtt”
– jelentette be büszkén.
„Az erős népeké a jólét, az önbizalom, a biztonság és a nyugodt élet, őket kedveli a szerencse és ők mindig a talpukra esnek.”
– fordult rá ezután saját eredményeinek hangoztatásába. Orbán szerint „tekintélyt parancsoló erővel” lehet erős országot vezetni, olyat, ami
„nem szakad ki a népek naprendszeréből, de mindig a saját tengelye körül forog.”

Hirdetés

„Támogatjuk a családokat, és létrehoztunk egymillió új munkahelyet, csökkentettük a rezsit, és hazaküldtük az IMF-et. Nem téríthet le az utunkról sem a háború, sem a baloldal április 3-án” – érvelt pártja mellett a kormányfő.
Egymillióval több állampolgárról, és mindenki számára elérhető munkalehetőségekről is szót ejtett a kormányfő, aki azzal is elbüszkélkedett: „végre van belevaló külpolitikánk, lesz ütőképes hadseregünk, világszínvonalú hadiiparunk, és tiszteletet parancsoló egyetemeink”.
Az ukrajnai háborúra utalva Orbán arról is beszélt, hogy „Közép-Európa csak egy sakktábla a világ nagyhatalmai számára”, és a nagyhatalmak fel is áldoznak bárkit, aki gyenge. „Az a legjobb háború, amit sikerül elkerülni” – nyugtatta meg azért a pacifistákat is.

Hirdetés
Örömét fejezte ki, hogy pont most nő lett a köztársasági elnök, mivel szerinte a nők építik a békét, és rájuk kell hallgatni, ha ki akarunk maradni a háborúból.
„Ezt a választást meg kell nyernünk, és meg is fogjuk nyerni, és akkor béke, biztonság és nyugalom lesz Magyarországon”
– buzdította híveit beszéde végén Orbán.
Orbán Viktor beszéde a Békemeneten :

Címlapfotó: Facebook/Orbán Viktor
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés