Hirdetés


Orbán Viktor váratlan, rendkívüli bejelentése! Na erre nem számított senki!
Milyen napi fertőzöttségi számok mellett lehetségesek újra korlátozások a negyedik hullámban és ezek kiket érinthetnek – ezeket a kérdéseket tette fel péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnöknek a műsorvezető a Kossuth Rádióban, aki határozott válaszokat adott. Ezek lényege az, hogy csak végső esetben lesznek lezárások és azok is csak az oltatlanokat fogják érinteni.

Hirdetés

Milyen esetben és kiknek lehet korlátozás?
Mivel még sok az oltatlan Magyarországon, és közöttük a járvány könnyebben terjedhet és így a súlyos esetek száma is nőhet, azt a kérdést tette fel a műsorvezető, hogy van olyan fertőzöttségi szám, amely mellett a kormány korlátozásokat vezet be?
Orbán Viktor leszögezte:
Nem szabad olyan korlátozást bevezetni, amit bárki igazságtalannak érez.

Hirdetés
Úgy folytatta: „Az mégsem lenne helyes”, ha az ország közel kétharmada be van oltva és őket érintené a korlátozás azért, mert a kisebb része az embereknek nincs beoltva. “Én azért nem vagyok híve a korlátozásoknak, meg a lezárásoknak, mert igazságtalan azokkal szemben, akik mindent megtettek azért, hogy ők szabadulhassanak a korlátozások alól.”
Kijelentette:
A lezárás elsősorban a beoltottakat érintené, ezért a lezárás ellen érvelek az utolsó pillanatig, ameddig csak lehet.
Hozzátette: “Igaz, hogy ez egy járványügyi kérdés, nem a miniszterelnöknek kell eldönteni, hanem a szakembereknek, de egész addig, ameddig nem derül ki egy olyan helyzet, hogy a szakemberek számára egyértelmű, hogy most már lezárás, meg korlátozás kell, addig nem is lesz.”

Hirdetés
Sőt, ha lesz bármilyen korlátozás, akkor is inkább a védettségi igazolványhoz való visszatérést javaslom, ami különbséget tesz azok között, akik vállalták a felelősséget és beoltatták magukat és azok között, akik ne vállaltak ilyen felelősséget.
Végül azt mondta:
“Tehát azokat kell inkább korlátozni, akik nem oltatták be magukat és minél teljesebb, szabadabb életet kell adni azoknak, akik beoltatták magukat. Azt hiszem, hogy a méltányosság elve ezt követeli meg.”

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés