Hirdetés


Vitray Tamás többször bejelentette már a visszavonulását. A 90 esztendős televíziós legendát valóban nem láthatjuk már a képernyőn, ettől függetlenül azonban szinte mindig dolgozik. Legutóbb úgy fogalmazott: nem tervei, hanem vágyai vannak.

Hirdetés

Sikeres dokumentumfilmet készített
Vitray Tamás legújabb, nagy sikerű dokumentumfilmje, a Magda című portréfilm Nádor Magda, a világhírű, de itthon mellőzött operaénekes életéről szól, akivel már a közel 30 évvel ezelőtt futó műsorában is beszélgetett.

Hirdetés

Saját pénzéből készítette
A televíziós mindent a saját pénzéből finanszírozott, és amit lehetett, maga is csinált a forgatás kapcsán. Harmadmagával forgatott Tálas Péterrel és Bedő Csabával, az utómunka végső fázisát pedig baráti segítséggel oldotta meg.

Hihetetlen öröm volt a munka
„Bár az újbóli munka hihetetlen öröm volt számomra, egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy rendszeresen jelentkezem újabb riportfilmekkel. A tavalyi svájci munkám is befejeződött, nem fogok ekkora távolságokat már oda-vissza utazni. Egy felkérés volt, négy lett belőle, de vége” – vallotta be Vitray Tamás.

Teljes életút
„Négy-öt évvel ezelőtt merült fel, hogy az egykori legérdekesebb vendégeim életútját szeretném teljessé tenni, és könyv is készült volna több szereplővel. Technikai és emberi korlátok miatt ez nem valósulhatott meg, de Magda személye megmaradt a fókuszpontban” – mondta a forgatásról a tévé személyiség.

Hirdetés

Majdnem lemondta az egészet
„Nagyon sokat beszélgettünk, és már majdnem elkezdtük a forgatást, amikor hirtelen lemondta az egészet, mondván, ez teljesen felkavarná végre lecsendesült életét. Végül mégis meggyőztem, ő rábólintott, és elkészülhetett a film” – derült ki egy újabb kulisszatitok az alkotásról, ami Friderikusz Sándor vi­deó­csa­tor­ná­ján látható.

Vannak még vágyai
„Ősszel leszek 91 éves, nekem nem terveim, hanem vágyaim vannak leginkább. Az első, hogy egészséges legyek, és minden annak függvénye, mert élni bizony szeretnék még” – fűzte hozzá.

Karban tartja magát
A tévés emiatt nagy gondot fordít az egészségére, nem csak a génjeitől várja a csodát. Naponta edz az otthoni kondigépén, rendszeresen gyalogol és tornázik. A szellemi frissességét pedig a kíváncsiságával és az aktivitásával tudja fenntartani.

Hirdetés

„Remélem, nem lettem rosszabb”
„Nem tudom, miben különbözöm húsz évvel ezelőtti önmagamtól. Nem másokkal mértem össze saját magamat sohasem, hanem az elvárásaimmal. Remélem, rosszabb nem lettem semmivel sem, csupán lassúbb, szemlélődőbb” – tűnődött el Vitray a friss hot! magazinban megjelent interjúban.

Lételeme a munka
„Betartottam az ígéretemet, a hangom is összesen egy percig hallatszik a filmben. A visszavonulás nem arról szól, hogy nem dolgozom többet. Nem tudok tétlenül ülni. Nyilván hatvanöt év munka után már nem a bizonyítási vágy hajt, hanem mindössze az, hogy lételemem a munka” – fogalmazott Vitray.

Kiemelt kép: Vitray Tamás. Fotó: archív.
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés