Hirdetés

A modern háztartásban rengeteg “hulladékot” dobunk ki, amelyeket egyébként még fel tudnánk használni. A legolcsóbb segítség a háztartásban éppen ez a hulladék!
Az alábbiakban néhány biokertészeti tippet osztunk meg veled, amelynek hála a szobanövények télen és nyáron is szebben, dúsabban nőnek, és több virágot hoznak! A tippekhez minden esetben háztartási hulladékot használunk, amit amúgy is kidobnánk!
Első tipp: ássunk el egy banánhéjat a rózsabokor gyökere közelében. Első hallásra furán hangzik, azonban ennek a gyümölcsnek a héja olyan ásványi anyagokban gazdag, amely hasznos a rózsák számára. Ez akadályozza a férgesedést, és az egészséges rózsán több virág jelenik meg.

Hirdetés


A tojás is nagy hasznot hajt hat, mivel kiegészíti a virágok számára kapható virágföldet, komposztot, szerves kertészeti trágyát. Egyszerűen tegyük a komposztba, kicsit összetörve, mert így könnyebben a talajba épül.
Bizonyára sokan tudják, hogy a kávézaccot is sokoldalúan használhatjuk, ahelyett hogy közvetlenül a szemetesbe öntenénk. Szépen elterítjük a zaccot a savas földet kedvelő növények körül, mint amilyen az áfonya, paradicsom, az azálea vagy a rózsa.
Ezeknek a növényeknek a megfelelő növekedéséhez fontos, hogy ne lúgos talajban kelljen élniük, és a kávézacc segít a talaj Ph értékét gyorsan módosítani. A kávézaccot a komposztba is keverhetjük, ilyen módon juttatva nitrogénben gazdag tápanyaghoz a növényeinket.
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés