Hirdetés


Pánikolnak a Szlovák parlamentben! Ukrajna elesik és az oroszok győznek, akkor Putyin és Orbán felparcellázzák Szlovákiát…
A szlovák házelnök állítólag többször is Magyarország felől érkező fenyegetésről beszélt és azt mondta: nemzetközi rendszer oroszok általi aláásása Szlovákia függetlenségét is veszélyezteti, és szerinte idővel ezt Orbán Viktor is kihasználhatja.

Hirdetés

A szlovák állam egyik legfontosabb közjogi méltósága, a parlament elnöke, Boris Kollár egy vasárnap déli televíziós vitában arról beszélt, hogy az orosz agresszió olyannyira átrendezheti az európai békerendszert, hogy azt kihasználva, Orbán Viktor hamarosan „felparcellázhatja” Szlovákiát, írta meg a szlovák Denník N nyomán a ma7.sk portál.
Kollár állítólag többször is Magyarország felől érkező fenyegetésről beszélt a műsorban és többek között ilyen kijelentéseket tett:
Nagy-Magyarországról beszélnek, ingatlanokat vásárolnak nálunk, útleveleket osztogatnak! Ez nem vicc!

Hirdetés

A szlovák házelnök szerint a nemzetközi rendszer oroszok általi aláásása Szlovákia szuverenitását is veszélyezteti, és úgy fogalmazott, idővel ezt Orbán Viktor is kihasználhatja.
A szlovák vezetés korábban azt kifogásolta, hogy csak a sajtóból értesült arról, hogy a magyar kormány épületeket vásárolt Kassán, illetve hogy létrehozott egy olyan pénzalapot, amelyből a szomszédos országokban akarnak mezőgazdasági földterületeket felvásárolni. A magyar kormány ingatlanvásárlási híreire reagálva Szlovákiában változtattak a külföldiek ingatlanvásárlását szabályozó jogszabályon, tavaly októberben pedig a magyar kormány közölte: a tiltakozások miatt eláll a földvásárlási tervétől Szlovákiában.

Forrás: blikk.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés