Hirdetés


Bár a kultikus magyar sorozat, a Szomszédok több mint két évtizeddel ezelőtt ért véget, Pásztor Erzsi, a műsor egyik emblematikus alakja, továbbra is aktív maradt a színházi életben. Az 87 éves Kossuth-díjas művésznő életét még mindig meghatározza a színjátszás iránti szenvedély, és látszólag semmi sem tudja megállítani.

Hirdetés

Pásztor Erzsi a Szomszédokban nyújtott alakítását tekinti élete egyik legfontosabb szerepének, de a sorozat befejezése után sem vette vissza a tempót. Színházi előadásai ma is nagy népszerűségnek örvendenek, és a színésznőt továbbra is hatalmas tömegek kísérik figyelemmel, ami csak fokozza lelkesedését a művészet iránt. Pásztor Erzsi kitartó munkája és elhivatottsága példaértékű, bizonyítva, hogy a szenvedély és a kitartás korhatártól függetlenül is életre szóló motivációt jelenthet.

Hirdetés

„Nem unatkozom jelenleg! Játszom két színházban, a Turay Idában a Fergeteges látogatást és a Medvét is, a Játékszínben pedig a Nyolc nő-t. Változó, mennyit játszom, de szerencsére szinte folyamatosan telt ház jellemzi, ami csodálatos érzés. Ilyenkor jövök rá, hogy én hossztávon játszok. 1959-ben végeztem az akkori Színművészeti Főiskolán, és bár az országos ismertséget a Szomszédok hozta meg, a mai napig büszke vagyok rá, hiszen része az életemnek” – kezdte a Metropolnak a színésznő, aki még a sorozatból is ismert szerepét, Jankát, is van, hogy felveszi magára.

Hirdetés

„Bátran mondhatom, hogy engem éltet a közönség, és elképesztően hálás vagyok nekik, hogy a mai napig szeretnek és kíváncsiak rám. Ha Jankába kell “átkapcsolnom”, nekem az sem teher. Szoktam kapni egy-két felkérést, hogy köszöntsem a jeles alkalomból az ünnepeltet Janka néniként. Ilyenkor nem is kérek pénzt érte, hiszen, ha az adott személynek be tudom aranyozni a napját, nekem már megérte” – magyarázta büszkén a Pásztor Erzsi.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés