Hirdetés

Fotó: Blikk/ Pozsonyi Zita


Pásztor Erzsi, akit a nagyközönség leginkább a “Szomszédok” sorozat Janka nénijeként ismer, hosszú éveken át élvezte a közönség szeretetét és támogatását, ám magánéletében komoly kihívásokkal kellett szembenéznie. A Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő a Bóta Café című műsorban tárta fel az okokat, amelyek végül két évtizedes házasságát a váláshoz vezették.

Hirdetés

Az elválás oka mély és személyes volt: Pásztor Erzsi férje, Holl István szenvedélybetegségével küzdött. A színésznő őszintén beszélt arról, hogy a férje alkoholfüggősége olyan mértékben uralkodott el az életükön, hogy végül képtelenné vált arra, hogy fenntartsák kapcsolatukat. Pásztor Erzsi elmondta, hogy ez az állapot elvette tőle a férjét, ami végül a kapcsolatuk megromlásához vezetett.

Hirdetés

A színésznő vallomása nemcsak a személyes tragédiáját tárja fel, hanem rávilágít arra is, hogy milyen komoly következményei lehetnek egy szenvedélybetegségnek egy kapcsolatra. Pásztor Erzsi döntése, hogy nyilvánosan beszél a problémákról, segíthet másoknak is, akik hasonló helyzetben vannak.

“Sajnos az alkohol megkeserítette az életünket. El is váltunk 21 év után. Nem lehetett ezen segíteni. Megtette Ruttkay Éva, elvittem a segítségével elvonókúrára, aztán miután kijött, ott folytatta, ahol abbahagyta. Így én kiléptem ebből a házasságból.”

Hirdetés

Majd így folytatta:
“Az utolsó időkben a Bánk bánt játszottuk, én Gertrudis királynét, ő pedig magát Bánk bánt. Az egész műszak ott állt, hogy leszúr engem igaziból, vagy csak úgy csinál, mintha leszúrna. Gondolták, mi történhet, ha az italtól bepörög. Pedig jóban voltunk. Van egy olyan fotóm, amin kéz a kézben megyünk a válóperről be a színházba. Ő nem akart elválni. Neki semmi gondja nem volt, főztem, mostam, vezettem a háztartást, a gyereket elláttam. De soha nem volt goromba, durva, csak nem lehetett elviselni.”

Hirdetés

Hogy milyen volt a férjével ilyenkor együtt lennie, arról ezt mondta Pásztor Erzsi:
“Nem randalírozott. Leült, és törte a fejét, mint egy nagy világmegváltó. Én olyankor már ott sem voltam, mert megőrültem tőle, nem bírtam elviselni. Ezért váltunk el. Elintéztem, el is ment elvonókúrára, a legjobb helyekre küldtem. Aztán megtudtam, hogy az alkoholizmust abba lehet hagyni, de a vágy megmarad egy életen át.”

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés